...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilen maddelerden hangisi geri dönüşüm kutusuna atılmamalıdır?
    A) Kağıt
    B) Yemek atığı
    C) Plastik
    Cevap: B
  • 2) Aşağıda verilenlerden hangisi yazılı iletişim aracı değildir?
    A) Mektup
    B) Telefon
    C) Gazete
    Cevap: B
  • 3) Bir ürün alırken üzerinde yazan hangi tarihe dikkat etmeliyiz?
    A) Yenme tarihine
    B) Bugünün tarihine
    C) Son kullanma tarihine
    Cevap: C
  • 4) Aşağıda verilen yargılardan hangisi doğru değildir?
    A) Evdeki temizlikten sadece annemiz sorumludur.
    B) Okulda ve evde iş bölümü işleri koylaylaştırır.
    C) Trafik ışıklarına uymak zorunludur.
    Cevap: A
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi sınıf kurallarına uyulmadığında sınıfta görülebilecek bir durumdur?
    A) Sınıfta sessizlik oluşur.
    B) Sınıfın başarısı düşer.
    C) Öğrenciler ödevlerini tam yapar.
    Cevap: B
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi aile içinde işleri kolaylaştırmada yapılabilecek bir işlemdir?
    A) Aile içerisinde herkesin iş bölümü yapması.
    B) Evde sadece annenin çalışması.
    C) Çocuğun hiç bir iş yapmaması
    Cevap: A
  • 7)
    I. Deprem
    II. Yangın
    III. Sel
    Yukarıda verilenlerden hangileri acil durumdur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    Cevap: C
  • 8) Toplumu oluşturan en küçük yapı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Mahalle
    B) Okul
    C) Aile
    Cevap: C
  • 9) Bir okulda aşağıdaki çalışanlardan hangisi bulunmaz?
    A) Seyyar satıcı
    B) Öğretmen
    C) Hizmetli
    Cevap: A
  • 10) İnsanlara karşı ve ya insanların davranışlarına karşı bir bilgi olmadan yargıda bulunmaya ne denir?
    A) Tahmin
    B) Ön yargı
    C) Hoşgörü
    Cevap: B
  • 11) İnsanlar meslek seçerken aşağıdakilerden hangisini yapmazlar?
    A) İsteklerini göz önünde bulundururlar
    B) Yeteneklerine göre değerlendirirler.
    C) Rastgele bir iş seçerler
    Cevap: C
  • 12) Evlerin iç ve dış tasarımlarını yapan meslek grubu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Mühendis
    B) Mimar
    C) Makinist
    Cevap: B
  • 13) Her cuma ve pazartesi okuduğumuz İstiklal Marşımızın yazarı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) M. Kemal Atatürk
    B) Mehmet Akif Ersoy
    C) İsmet İnönü
    Cevap: B
  • 14) İnsanların yaptığı bir ürünü diğerlerine tanıtmak için yaptıkları çalışmaların tümüne verilen isimdir.
    Yukarıda tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Film
    B Reklam
    C) Dizi
    Cevap: B
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi Atatürk'ün okuduğu okullar arasında değildir?
    A) Askeri ortaokul
    B) Şemsi Efendi ilkokulu
    C) Selanik Lisesi
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder