AÖL Matematik Soruları 2 (2017 - 2018 AÖL 1. Oturum 163)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Bir madeni para ile bir zar atılıyor. Madeni paranın yazı ve zarın üst yüzüne gelen sayının 5 ten küçük olma olasılığı kaçtır?

    Cevap: B
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi çift fonksiyondur?


    Cevap: D
  • 3)


    A) 4
    B) 10
    C) 18
    D) 22
    Cevap: C
  • 4)


    A) -11
    B) -5
    C) 4
    D) 9
    Cevap: B
  • 5)


    Cevap: A
  • 6) Köşelerinin koordinatları A(3, 2), B(4, 6) ve C(5, 1) olan ABC üçgeninin ağırlık merkezinin koordinatları aşağıdakilerden hangisidir?
    A) (3, 4)
    B) (3, 6)
    C) (4, 2)
    D) (4, 3)
    Cevap: D
  • 7) A(3, -1) noktasından geçen ve eğimi 1 / 2 olan doğrunun denklemi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) x - 2y - 5 = 0
    B) x + 2y - 3 = 0
    C) 2x - y - 1 = 0
    D) 2x + y - 4 = 0
    Cevap: A
  • 8) 3x + 12y + 16 = 0 ve x + by - 8 = 0 doğruları paralel olduğuna göre b kaçtır?

    A) 3
    B) 4
    C) 9
    D) 12
    Cevap: B
  • 9) Buna göre |BC| kaç santimetredir?


    A) 15
    B) 18
    C) 20
    D) 25
    Cevap: C
  • 10) Buna göre |BC| kaç santimetredir?


    A) 10
    B) 9
    C) 6
    D) 4
    Cevap: A
  • 11) Buna göre |EB| kaç santimetredir?

    A) 4
    B) 6
    C) 8
    D) 10
    Cevap: B
  • 12) Buna göre ABCD karesinin çevresi kaç santimetredir?

    A) 16
    B) 20
    C) 24
    D) 30
    Cevap: C
  • 13) Buna göre A(ABCD) kaç santimetrekaredir?

    A) 120
    B) 136
    C) 225
    D) 255
    Cevap: D
  • 14) Alanı 60 cm2 olan deltoidin köşegenlerinden birinin uzunluğu 10 cm ise diğer köşegeninin uzunluğu kaç santimetredir?
    A) 6
    B) 8
    C) 10
    D) 12
    Cevap: D
  • 15) A(1, 2) noktasının 4x + 3y + 5 = 0 doğrusuna olan uzaklığı kaç birimdir?
    A) 3
    B) 4
    C) 5
    D) 6
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder
aol Matematik Uygulamaları Dersi 1. Dönem 1. Sınav test Orta 2018-02-24
AÖL Matematik Soruları 2 (2017 - 2018 AÖL 1. Oturum 163)