...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Elektrik kablolarının dışının plastikle kaplanmasının sebebi hangisidir?
    A) Yalıtkan olması
    B) Kablonun kırılmasını önlemesi
    C) Kabloya genleşme özelliği vermesi
    D) Kablonun daha güzel görünmesi
    Cevap: A
  • 2) Aşağıdaki maddelerden hangisi yalıtkandır?
    A) Gümüş
    B) Demir
    C) Seramik
    D) Civa
    Cevap: C
  • 3) Maddelerin yanabilmesi için maddenin içerisinde bulunduğu ortamda hangi gaz olması gerekmektedir?
    A) Karbondioksit
    B) Oksijen
    C) Azot
    D) Kükürt
    Cevap: B
  • 4) Yanma ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Yanma kimyasal bir olaydır.
    B) Yanma işlemi sonrası ortaya yeni bir madde çıkar
    C) Yanma sırasında dışarıya enerji çıkar
    D) Yanma sürecinde fiziksel değişim olmaz.
    Cevap: D
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi yakıtların kullanım alanlarından değildir?
    A) Bina ısıtmak için
    B) Araba ve uça enerjisi için
    C) Doğaya oksijen salmak için
    D) Elektrik üretmek için
    Cevap: C
  • 6)
    I. Katı
    II. Sıvı
    III. Gaz
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri yakıt türleri arasında gösterilebilir?

    A) Yalnız I
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 7) Aşağıda verilenlerden hangisi katı yakıtlar arasında gösterilemez?
    A) Linyit
    B) Taş kömürü
    C) Benzin
    D) Antrasit
    Cevap: C
  • 8) Kömürün yer altından yer yüzüne çıkarıldığı bölgelere ...................... denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Taş ocağı
    B) Maden ocağı
    C) Kömür işletmesi
    D) Yeraltı işletmesi
    Cevap: B
  • 9) Çoğunlukla termik santrallerde elektrik üretmek için kullanılan katı yakıt aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Taş kömürü koku
    B) Odun
    C) Linyit
    D) Antrasit
    Cevap: A
  • 10) Petrol ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Sıvı yakıtları içerisindedir.
    B) Bulunduğu yere sondaj vurulur.
    C) Yalnızca karada bulunur.
    D) Jeologlar tarafından araştırılır.
    Cevap: C
  • 11) Rafinerlerde petrollerin ölçümü hangisi ile olur?
    A) Bidon
    B) Tanker
    C) Araç deposu
    D) Varil
    Cevap: D
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi petrolün ayrıştırılması ile elde edilen maddeler arasında değildir?
    A) Benzin
    B) Doğal gaz
    C) Gaz yağı
    D) Asfalt
    Cevap: B
  • 13) Petrol ve ürünlerinin yakılması sonucu aşağıdaki gazlardan hangisi atmosfere yayılarak çevre kirliliğine yol açar?
    A) Kükürtdioksit
    B) Oksijen
    C) Azot
    D) Fosfor
    Cevap: A
  • 14) Aşağıda verilen yakıtlardan hangisi diğerlerine göre en temiz fosil yakıttır?
    A) Petrol
    B) Doğal gaz
    C) Taş kömürü
    D) LPG
    Cevap: B
  • 15) Aşağıda verilenlerden hangisi fosil yakıt değildir?
    A) Doğal gaz
    B) Odun
    C) Kömür
    D) Petrol
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder