...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Matematik 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) 4 sayısının 9 katının 15 fazlasının 23 eksiği kaçtır?









    Cevap:
  • 2) 76 'nın çeyreğinden, 2 deste fazla olan sayı kaçtır?












    Cevap:
  • 3) Aşağıda verilen çıkarma işlemlerini yapınız.


    Cevap:
  • 4) Aşağıdakilerden hangisinin 32 eksiğinin 5 fazlası 11 olur?
    A) 30
    B) 36
    C) 38
    Cevap: C
  • 5) 24 sayısının 18 eksiğinin 9 fazlası aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 13
    C) 15
    D) 18
    Cevap: B
  • 6) Aşağıda verilen çarpma işlemlerini yapınız.
    a) 5 x 9 = ...........
    b) 4 x 7 = ..........
    c) 6 x 7 = ..........
    d) 2 x 8 = ..........
    e) 3 x 5 = ..........
    Cevap: a: 45 -- b: 28 -- c: 42 -- d: 16 -- e: 15
  • 7) Aşağıda verilen çarpma işlemlerinin sonuçlarını sayı doğrusu üzerinde gösteriniz.
    a) 7 x 3 = ?

    b) 4 x 6 = ?

    Cevap:
  • 8) Erden her gün kütüphaneden aldığı kitabın 15 sayfasını okumaktadır. 5 gün sonra Erdem toplam kaç sayfa kitap okumuştur?
    A) 50
    B) 75
    C) 90
    Cevap: B
  • 9) Ayşe ile Elif zıplama yarışı yapmaktadır. Ayşe'nin bir zıplama 3 adıma denk geldiğine göre Ayşe 5 zıpladığında toplam kaç adım ileri gitmiş olur?
    A) 15
    B) 9
    C) 12
    Cevap: A
  • 10) Bir kümeste 5 tane horoz 13 tane de tavuk bulunmaktadır. Bu kümesteki hayvanların ayak sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 30
    B) 36
    C) 42
    Cevap: B
  • 11) Nuriye teyze evinde 13 tane kedi beslemektedir. Bu kedilerden 4 tanesi gittiğine göre kalan kedilerin toplamda kaç ayağı vardır?
    A) 23
    B) 32
    C) 36
    Cevap: C
  • 12) Ahmet'in evinin bahçesine 14 tane kuş konmuştur. Daha sonra kuşlardan 5 tanesi uçmuş 2 tanesi tekrar geri gelmiştir. Buna göre son durumda Ahmet'in bahçesinde toplam kaç tane kuş vardır?
    A) 12
    B) 11
    C) 9
    Cevap: B
  • 13) 6'nın 5 katının 3 fazlasının 21 eksiği kaçtır?
    A) 10
    B) 11
    C) 12
    Cevap: C
  • 14) Aşağıda verilen çarpma işlemlerini toplama şeklinde olarak gösteriniz.
    a. 4 x 3 =

    b. 6 x 5 =
    Cevap:
  • 15) Mert birinci gün 10 sayfa kitap okumuştur. İkinci gün ise birinci gün okuduğu sayfa sayısının 3 katından 5 eksik okumuştur.
    Buna göre Mert toplamda kaç sayfa kitap okumuştur?

    A) 23
    B) 35
    C) 41
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder