...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilen kod bloku hangisini yapar?

    A) Çiçeğe ulaşana kadar ilerler
    B) Üç adım ilerler sola döner
    C) Çiçeğe ulaşana kadar atlar
    D) Sonsuza kadar ilerler
    Cevap: A
  • 2) Code.org'ta bulunan fonksiyonları ne için kullanırız?
    A) Bir kod blokunu bir den fazla kez kullanmak için
    B) Daha fazla kod olması için
    C) Zorunlu olduğu için
    D) Sadece bir kullanımlık olduğu için
    Cevap: A
  • 3) Aşağıdaki kod bloğu çalıştırıldığında aşağıdakilerden hangisini yapar?

    A) 5 adım ileri gider
    B) 10 adım ileri gidip sola döner
    C) Çiçeğe ulaşana kadar ileri gider.
    D) Tekrarla bloğuna sayı yazılmadığı için hiçbir şey yapmaz.
    Cevap: C
  • 4) Zombinin çiçeğe ulaşması için aşağıda verilen kodları tamamlayınız.

    1. kadar tekrarla (çiçeğe)
    2. ....................
    3 ...................
    4 ....................
    5. Tekrarla bitir
    Cevap: 2: Sola dön -- 3: İlerle -- 4: İlerle
  • 5) Aşağıdaki kod bloğu verilerek bir kare çizilmek istenmektedir. Buna göre tekrarla bloğunun içerisindeki soru işareti olan yere kaç gelmelidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: D
  • 6) Aşağıda verilen kod bloğu ile dikdörtgen çizilmek istenmektedir. Kod bloğunun kodları doğru yazıldığına göre karakterin kaç derece sola dönmesi gerekmektedir?

    A) 90
    B) 60
    C) 30
    D) 120
    Cevap: A
  • 7) Aşağıdaki kod bloğu çalıştırıldığında bir dairenin içini 1 pixel arayla boyayacaktır. Bunun için tekrarla bloğunun kaç kez tekrarlaması lazım?

    A) 90
    B) 360
    C) 53
    D) 180
    Cevap: B
  • 8) Aşağıda verilen şekilde çizgileri çizmek için verilen kod bloğu kullanılmak isteniyor. Kod bloğunun doğru çalışması için ??? işareti olan yere kaç derece yazılmalıdır?

    A) 30
    B) 60
    C) 90
    D) 100
    Cevap: A
  • 9) Aşağıda verilen üçgenin bir kenarı 300 px'dir. Bu üçgeni çizmek için aşağıda verilen kod bloğunu tamamlayınız.

    1. Tekrarla ................
    2. ileri taşı ..................
    3. sola dön ................ derece
    Cevap: 1: 3 -- 2: 300 -- 3: 90
  • 10) Aşağıda verilen fonksiyon çağrıldığında zombi hangi şekli çizer?

    A) Üçgen
    B) Kare
    C) Çember
    D) Daire
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder