...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Bilgisayar Bilimi 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) "for i range(1,14)"
    "print(i)
    Python'da yazılmış yukarıdaki kod bloğu için "i" değişkeni aşağıdaki değerlerden hangisini alamaz?

    A) 1
    B) 4
    C) 10
    D) 13
    E) 14
    Cevap: E
  • 2) Aşağıdaki kodlardan hangisi 10'dan başlayıp 1'er azalarak sayıları yazdırır?
    A) for i in range (10,0,-1) - print(i)
    B) for i in range (10,0,1) - print(i)
    C) for i in range (1,10,-1) - print(i)
    D) for i in range (10,1,1) - print(i)
    E) for i in range (10,0,0) - print(i)
    Cevap: A
  • 3) 20'den 50'ye kadar olan sayıların toplamını bulan python kod bloğunu for döngüsü kullanarak yazınız.
    1.
    2.
    3.
    4.
    Cevap: 1: toplam=0 ----------- 2: for i in range(20,50) --- 3: toplam=toplam +i -------------- 4: print(toplam)
  • 4) toplam=0
    for i in range(1,10,2)
    toplam=toplam+i
    print(toplam)
    Yukarıdaki kod bloğu çalıştırıldığında çıktısı hangisi olur?

    A) 15
    B) 23
    C) 55
    D) 50
    E) 14
    Cevap: B
  • 5) 1 ile 100 arasındaki çift sayıları yazdıran python program kodunu for döngüsü kullanarak yazınız.
    1.
    2.
    3.
    Cevap: 1: for i in range(1,100) --- 2: if (i%2) == 0 --- 3: print(i)
  • 6) Kullanıcıdan alınan bir kelimeyi harflerine ayıran kod bloğunu for döngüsü kullanarak yazınız.
    1.
    2.
    3.
    Cevap: 1: _kelime=input("Kelimeyi girin") -- 2: for _harfler in _kelime -- 3: print(_harfler)
  • 7) Klavyeden "N" tuşuna basılıncaya kadar döngüyü sonlandırmayan python kodunu while döngüsünü kullanarak aşağıya yazınız.
    1.
    2.
    3.
    Cevap: 1: _harf="Y" -- 2: while _harf != "N" -- 3: _harf=input('Çıkmak için N harfine basın')
  • 8) Python dilinde belirli durumlarda döngünün kırılması ve döngüden çıkılması için kullanılan kod aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Continue
    B) Break
    C) Range
    D) Exit
    E) Stop
    Cevap: B
  • 9) For yada while döngülerinde döngü içinde kullanılarak döngünün tamamlanmadan tekrar başa almasını sağlayan kod hangisidir?
    A) Continue
    B) Break
    C) Range
    D) Exit
    E) Stop
    Cevap: A
  • 10) 1 ile 100 arasındaki asal sayıları bulan python kod bloğunu while döngüsü kullanarak yazınız.
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6:
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    Cevap: 1: asal_sayi=2 -- 2: while asal_sayi<=100: -- 3: temp=2 -- 4: kontrol=True -- 5: while temp < asal_sayi: -- 6: if ( asal_sayi % temp) == 0 -- 7: kontrol=False -- 8: break -- 9: temp++ -- 10: if kontrol: -- 11: print(asal_sayi) -- 12: sayi++
Yorum Yap
Gönder