Ales Matematik 1 Deneme Soruları 2 (2011 İlkbahar)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    Cevap: E
  • 2)

    Cevap: A
  • 3)

    Cevap: D
  • 4)

    Cevap: C
  • 5)

    Cevap: D
  • 6)

    Cevap: B
  • 7)

    Cevap: A
  • 8)

    Cevap: D
  • 9)

    Cevap: B
  • 10)

    Cevap: D
  • 11) Meral, parasının yarısıyla bir ayakkabı, sonra da kalan parasının yarısıyla bir gömlek alıyor. Meral’in 30 TL’si kaldığına göre, ayakkabının fiyatı kaç TL’dir?
    A) 45
    B) 60
    C) 75
    D) 80
    E) 90
    Cevap: B
  • 12)

    Cevap: C
  • 13) Bir marketten alınan 4 paket karabiber tartılmış ve aşağıdaki değerler bulunmuştur.
    1. paket: 109,8 g
    2. paket: 110,7 g
    3. paket: 111,2 g
    4. paket: 111,9 g
    Buna göre, bu dört paketin ağırlıklarının ortalaması kaç gramdır?

    A) 110,9
    B) 111
    C) 111,1
    D) 111,2
    E) 111,3
    Cevap: A
  • 14) Bir futbol takımının bir sezon boyunca attığı ve yediği gollerin sayısı toplam 120’dir. Bu takımın attığı gollerin sayısı yediği gollerin sayısının 2 / 3 ’üdür.
    Buna göre, bu takım sezon boyunca kaç gol atmıştır?

    A) 36
    B) 40
    C) 48
    D) 52
    E) 60
    Cevap: C
  • 15) Aşağıdaki doğrusal grafik bir malın alış fiyatıyla satış fiyatı arasındaki bağıntıyı göstermektedir.
    Bu mal 40 TL’ye satıldığında malın satışından kaç TL kâr elde edilir?


    A) 8
    B) 10
    C) 12
    D) 14
    E) 16
    Cevap: E
  • 16) İki belediye otobüsü her gün aynı anda D durağından hareket etmekte ve belirli bir güzergâhı takip ederek tekrar aynı durağa dönmektedir. Otobüslerden biri bu güzergâhı 45 dakikada, diğeri 1 saat 15 dakikada tamamlamaktadır.
    Bu otobüsler, saat 7:00’de duraktan hareket edip aralıksız sefer yaptığına göre, ilk kez saat kaçta aynı anda tekrar D durağında olur?

    A) 9:30
    B) 9:45
    C) 10:15
    D) 10:30
    E) 10:45
    Cevap: E
  • 17) Üç basamaklı bir ABC sayısı için simetrik fark
    SF(ABC) = | ABC -CBA|
    biçiminde tanımlanıyor.

    SF(AB7) = 495 olduğuna göre, A kaçtır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5
    E) 6
    Cevap: A
  • 18) Üç basamaklı bir ABC sayısı için simetrik fark
    SF(ABC) = | ABC -CBA|
    biçiminde tanımlanıyor.
    SF(ABC) = SF(ABC+60)

    eşitliği sağlandığına göre, B aşağıdakilerden hangisi olamaz?

    A) 0
    B) 1
    C) 2
    D) 3
    E) 4
    Cevap: E
  • 19) Beş katlı bir binanın zemin katında bulunan asansöre belli sayıda kişi binmiştir. Tek numaralı katlarda o anda asansörde bulunan kişilerin 2 / 3 ’ü inmiş, çift numaralı
    katlarda ise o anda asansörde bulunan kişilerin yarısı kadar kişi asansöre binmiştir.
    Asansöre zemin katta 18 kişi binmişse 3. katta asansörden kaç kişi inmiştir?

    A) 4
    B) 5
    C) 6
    D) 7
    E) 8
    Cevap: C
  • 20) Beş katlı bir binanın zemin katında bulunan asansöre belli sayıda kişi binmiştir. Tek numaralı katlarda o anda asansörde bulunan kişilerin 2 / 3 ’ü inmiş, çift numaralı
    katlarda ise o anda asansörde bulunan kişilerin yarısı kadar kişi asansöre binmiştir.

    3. kattan 4. kata çıkan asansörde 2 kişi varsa zemin katta asansöre kaç kişi binmiştir?

    A) 12
    B) 15
    C) 18
    D) 21
    E) 24
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder