...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)
    I. Namaz
    II. Zekat
    III. Ahiret
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri Kur'an'da geçen konular arasındadır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 2) Aşağıda verilenlerden hangisi Kur'anda verilen öğütlerden biri değildir?
    A) Doğru ve dürüst olun
    B) Sabırlı olun
    C) Kul hakkı yemeyin
    D) Alçak gönüllü olun
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi Kur'anda verilen emirlerden değildir?
    A) Güvenilir olun
    B) Büyükleri sayın, küçükleri sevin.
    C) Adaletli olun
    D) İşlerinizi güzel yapın.
    Cevap: D
  • 4) Kur'an evrende yer alan ancak insanların göremediği varlıklardan söz etmektedir.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi sözü edilen varlıklardan değildir?

    A) Melekler
    B) Şeytan
    C) Hayaletler
    D) Cinler
    Cevap: C
  • 5) Kur'an-ı Kerim ile ilgili;
    * Cennet ve cehennem
    * İbadetler
    * Ahlak ilkeleri
    * İnanç esasları
    * Ahiret yaşamı
    verilenlerden kaç tanesi hakkında Kur'an-ı Kerimde bilgi verilmiştir?

    A) 5
    B) 6
    C) 3
    D) 1
    Cevap: B
  • 6) İhlas suresi aşağıda verilenlerden hangisi hakkında bize bilgi vermektedir?
    A) İbadetler
    B) Allah (c.c.)
    C) Melekler
    D) Dünyanın yaratılışı
    Cevap: B
  • 7) Biz insanların yaratılış amacı aşağıda verilenlerden hangisidir?
    A) Çalışmak
    B) Para biriktirmek
    C) Kulluk etmek
    D) Eğlenmek
    Cevap: C
  • 8) “(Rab­b’i­miz!) An­cak sa­na kul­luk ede­riz ve yal­nız sen­den me­det uma­rız.”
    Verilen ayetle aşağıdakilerden hangisi çıkarılabilir?

    A) Orucun farz olduğu
    B) Çalışmanın fazilet olduğu
    C) İbadetimizi yalnız Allah'a yapmamız gerektiği
    D) Allah (c.c.) bir olduğu
    Cevap: C
  • 9) “Ey iman eden­ler! Al­lah için hak­kı ayak­ta tu­tan, ada­let­le şa­hit­lik eden kim­se­ler
    olun. Bir top­lu­lu­ğa duy­du­ğu­nuz kin, si­zi adil dav­ran­ma­ma­ya it­me­sin. Ada­let­li olun...”
    “Öl­çü­yü ada­let­le tu­tun ve ek­sik tart­ma­yın."
    Verilen ayetler aşağıdakilerden hangi kavramı vurgulamaktadır?

    A) Hoşgörü
    B) İbadet
    C) Adalet
    D) İnanç
    Cevap: C
  • 10) “...Yal­nız­ca Al­lah’a kul­luk ede­cek­si­niz, ana ba­ba­ya, ya­kın ak­ra­ba­ya, ye­tim­le­re, yok­sul­la­ra iyi­lik ede­cek­si­niz...”
    Yukarıda verilen ayette daha çok hangisinin üzerinde durulmuştur?

    A) Yardımlaşma ve dayanışma
    B) Hoşgörü
    C) Adalet
    D) Kul hakkı
    Cevap: A
  • 11) “... Her şe­yi ya­ra­tıp ona bir ni­zam ve­ren...”
    “Gü­neş ve Ay bir he­sa­ba gö­re (ha­re­ket et­mek­te)dir. Gö­ğü Al­lah yük­selt­ti ve mi­za­nı (den­ge­yi) o koy­du. Sa­kın den­ge­yi boz­ma­yın.”
    Verilen ayetlerle Allah(c.c.) bize hangi konuda öğüt vermiştir?

    A) Zekatın önemi hakkında
    B) Sadaka vermenin hakkında
    C) Doğayı korumanın hakkında
    D) İbadetin önemi hakkında
    Cevap: C
  • 12) “Çar­dak­lı ve çar­dak­sız (üzüm) bah­çe­le­ri, ürün­le­ri çe­şit çe­şit hur­ma­la­rı, ekin­le­ri, bir­bi­ri­ne ben­zer ve ben­ze­mez bi­çim­de zey­tin ve nar­la­rı ya­ra­tan odur. Her bi­ri mey­ve ver­di­ği za­man mey­ve­sin­den yi­yin. Dev­şi­ri­lip top­lan­dı­ğı gün de hak­kı­nı (ze­kât ve sa­da­ka­sı­nı) ve­rin, fa­kat is­raf et­me­yin; çün­kü Al­lah is­raf eden­le­ri sev­mez.”
    Aşağıdaki davranışlardan hangisi yukarıda verilen ayete ters düşmektedir?

    A) Mert'in yemekleri israf etmesi
    B) Ahmet'in defterini güzel kullanması
    C) Melek'in akan musluğu kapatması
    D) Erman'ın boşa yanan sınıf ışığını kapatması
    Cevap: A
  • 13) Allah'ı bilen, Allah'a yönelen ve batılı sevmeyen anlamına gelen kelime aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Hanif
    B) Mümin
    C) İslam
    D) Din
    Cevap: A
  • 14) Aşağıdakilerden hangisi Hz. İbrahim'in özelliklerinden değildir?
    A) Yalan söylemezdi
    B) Güzel huylu biriydi.
    C) Cömert biriydi.
    D) Çok sessiz biriydi.
    Cevap: D
  • 15) Kur-an'ı Kerimde Allah Dostu anlamına gelen Halilullah unvanı verilen peygamber aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Hz. Muhammed
    B) Hz. İbrahim
    C) Hz. Musa
    D) Hz. İsa
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder