...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Temel Dinî Bilgiler 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) İslam hukuku kulun aşağıda verilenlerden hangisiyle olan ilişkisini düzenlemez?
    A) Allah (c.c.)
    B) İnsanla
    C) Toplumla
    D) Devletle
    E) Kendisiyle
    Cevap: E
  • 2) Fıkıh ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Dini literatürde İslam hukuku anlamına gelmektedir.
    B) Kelime anlamı olarak bir şeyi bilmek ve iyi anlamak anlamındadır.
    C) İnsanların diğer insanlar arasındaki ilişkiyi düzenler.
    D) İnsanın ibadet ile olan ilişkiyi düzenler.
    E) Müslüman hayatının sadece sosyal alanını kapsar.
    Cevap: E
  • 3) Fıkıhın insan hayatının günlük kısmı ile ilgilenen bilim alanı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Fıkıh
    B) Fıkıh usulü
    C) Fıkıh disiplini
    D) Füruat
    E) Fıtrat
    Cevap: D
  • 4)
    I. İbadet
    II. Muamelat
    III. Ukubat
    Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri fıkıh fürurat ilminin içerisinde yer alır?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) Yalnız I
    E) I ve II
    Cevap: A
  • 5) Fürurat ilminin alanlarından biri olan ve suçlar ve cezalar anlamına gelen kelime hangisidir?
    A) İbadat
    B) Muamelat
    C) Ukübat
    D) Fıkıh
    E) Fıtrat
    Cevap: C
  • 6) Fürurat ilminin alanlarından biri olan ve kişiler ve kurumlar arası hukuki ilişkileri gösteren kavram hangisidir?
    A) İbadat
    B) Muamelat
    C) Ukübat
    D) Fıkıh
    E) Fıtrat
    Cevap: B
  • 7)
    I. Peygamberimizin Sünnetleri
    II. Kur'an
    III. Akıl yürütme
    Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri fıkıh ilminin temellerindendir?

    A) Yalnız II
    B) Yalnız III
    C) I ve III
    D) II ve III
    E) I, II ve III
    Cevap: E
  • 8)
    I. Peygamberimizin Sünnetleri
    II. Kur'an
    III. Akıl yürütme
    Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri İslam dininin temel kaynakları arasında gösterilir?

    A) Yalnız II
    B) Yalnız III
    C) I ve III
    D) II ve III
    E) I ve II
    Cevap: E
  • 9) Fıkıh ilmi ile uğraşan kişiye ne denir?
    A) Fürurat
    B) Ukübat
    C) İbadat
    D) Fakih
    E) Edille
    Cevap: D
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi fıkıh ilmi ile uğraşan kişinin hüküm çıkarırken dikkat etmesi kurallardan biri değildir?
    A) Suçun misliyle ceza verilmesi
    B) Helallerde genişlik
    C) Cezalarda bireysellik
    D) Kamu yararını gözetme
    E) Adaletin gözetilmesi
    Cevap: A
  • 11) İslam dininde Allah'ın kulunu bir işi yapması veya yapmaması hususunda yükümlü tutması anlamına gelen kelime aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Mükellef
    B) Teklif
    C) Fürurat
    D) Farz
    E) Fakih
    Cevap: B
  • 12) Helal ve haram ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) Yapılması serbest olan durumlar helaldir.
    B) Yapılması yasaklanmış olan durumlar haramdır.
    C) Haram alanı helal alanından daha geniştir.
    D) Helal ve haram hayatın tüm alanlarını kapsamaktadır.
    E) Helal ve haramın amacı iyilik, güzellik ve doğruluktur.
    Cevap: C
  • 13) Bir şeyin haram veya helal olup olmadığını anlamak için bakılması gereken ilk kaynak aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Peygamberimizin sünnetleri
    B) Fıkıh alimlerinin hükümleri
    C) Kur'an-ı Kerim
    D) Vicdanımız.
    E) İslami ansiklopediler
    Cevap: C
  • 14) İslam dininde Allah tarafından bir insanın yapabileceklerinin sınırlandırılmasına ne denmektedir?
    A) Hukuk
    B) Hud
    C) Hudud
    D) Hak
    E) Haram
    Cevap: C
  • 15) İslam dininde Allah (c.c) hakkı olarak yerine getirilmesi gereken hususların aşılması durumunda uygulanan cezaya verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Hukuk
    B) Hud
    C) Hudud
    D) Hak
    E) Ububat
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder