...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Coğrafya 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilenlerden hangisi bölgelerin doğal özellikleri arasında gösterilmez?
    A) Yeryüzü şekilleri
    B) Doğal afet bölgeleri
    C) Yerleşme özellikleri
    D) İklim özellikleri
    E) Bitki örtüsü özellikleri
    Cevap: C
  • 2) Flora bölgeler olarak da bilinen bölgeler hangi özelliklerine göre ayrılmışlardır?
    A) Yeryüzü şekilleri
    B) Doğal afet bölgeleri
    C) Yerleşme özellikleri
    D) İklim özellikleri
    E) Bitki örtüsü özellikleri
    Cevap: E
  • 3) Aşağıda verilenlerden hangisi hidrografik bölge değildir?
    A) Okyanus
    B) Deniz
    C) Baraj
    D) Göl
    E) Akarsu
    Cevap: C
  • 4) Bölgelerin deprem, heyelan gibi afetlerden yola çıkarak oluşturulmasında hangi özellik kullanılır?
    A) Yerleşme özelliklerine göre
    B) Yeryüzü şekillerine göre
    C) Planlama özelliklerine göre
    D) Doğal afet özelliklerine göre
    E) İklim tiplerine göre
    Cevap: D
  • 5) Yerleşmeyi etkileyen faktörler göz önüne alınarak oluşturulan beşeri bölgeler hangi özelliğe göre oluşmaktadır?
    A) Yerleşme özelliklerine göre
    B) Yeryüzü şekillerine göre
    C) Planlama özelliklerine göre
    D) Doğal afet özelliklerine göre
    E) İklim tiplerine göre
    Cevap: A
  • 6) Ülkemizde en yoğun yerleşim bölgesi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) İç Anadalu
    B) Çatalca-Kocaeli
    C) Ege
    D) Akdeniz
    E) Karadeniz
    Cevap: B
  • 7) Aşağıda verilen illerden hangisinde ahşap konut sayısı daha fazladır?
    A) Ankara
    B) Çankırı
    C) Kayseri
    D) Trabzon
    E) Bursa
    Cevap: D
  • 8) Aşağıdaki şehirlerin hangisinde taş konut sayısı diğerlerine göre daha fazladır?
    A) Ankara
    B) Muğla
    C) Kayseri
    D) Trabzon
    E) Bursa
    Cevap: B
  • 9) Aşağıdaki şehirlerin hangisinde kerpiç konut sayısı diğerlerine göre daha fazladır?
    A) Konya
    B) Muğla
    C) Rize
    D) Trabzon
    E) Bursa
    Cevap: A
  • 10) Kırsal yerleşim bölgeleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) Geçim kaynaklarından biri tarımdır.
    B) Geri kalmış ülkelerde oldukça fazladır.
    C) Ormancılık geçim kaynakları arasındadır.
    D) Nüfus yoğundur.
    E) Hayvancılık yaygındır.
    Cevap: D
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi Şangay Beşlisi birliğine üye devletlerden biri değildir?
    A) Çin Halk Cumhiriyeti
    B) Kırgızistan
    C) Azerbeycan
    D) Tacikistan
    E) Özbekistan
    Cevap: C
  • 12) Ülkemizde aşağıda verilen şehirlerden hangisi idari özelliklerine göre diğerlerinden farklıdır?
    A) Ankara
    B) İstanbul
    C) Marmaris
    D) Bursa
    E) Diyarbakır
    Cevap: A
  • 13)
    I. Ergan
    II. Kartepe
    III. Uludağ
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri turizm alanlarından biridir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) Yalnız I
    D) Yalnız II
    E) I, II ve III
    Cevap: E
  • 14) Aşağıda verilenlerden hangisi ulaşım özelliklerine göre ayrılan bölgelerden biri değildir?
    A) Hava yolu
    B) Kara yolu
    C) Demir yolu
    D) Deniz yolu
    E) Tramvay yolu
    Cevap: E
  • 15) Bir devletin egemenliği altında bulunan toprakların tümüne .................... denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Bölge
    B) Ülke
    C) Birlik
    D) Devlet
    E) Coğrafya
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder