...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Fizik 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilenlerden hangisi titreşim hareketidir?
    A) Gitarın tellerinin oynatılması.
    B) Karın yağması
    C) Rüzgarın hareketi
    D) Elektrikli testerenin hareketi.
    E) Arabanın hareket etmesi
    Cevap: A
  • 2) Her sabah evden okula yürüyerek giden Muharrem'in evi ile okulu arasındaki yol aşağıda gösterilmiştir. Buna göre;

    a. Muharrem evden okula vardığında toplam kaç metre yol almıştır.


    b. Yer değiştirme miktarı kaç m'dir.


    Cevap: a. 70 m -- b. 50 m
  • 3) Yarı çap 100 m olan dairesel bir pistte bir koşucu pistin başından başlayarak yarısına kadar koşmuştur.
    Buna göre;

    a. Bu koşucu toplam kaç m yer değiştirme yapmıştır?


    b. Bu koşucu toplam kaç m koşmuştur?



    Cevap: a. 200 m -- b. 600 m
  • 4) Sürat ve hız ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Süratta cismin doğrultusuna bakılmaz.
    B) Hız bir cismin belirli bir zaman aralığında yaptığı yer değiştirmedir.
    C) Sürat vektörel bir büyüklüktür.
    D) Hız vektörel bir büyüklüktür.
    E) Sürat verilen belirli bir zaman aralığında cismin ne kadar yol aldığıdır.
    Cevap: C
  • 5) Arasındaki mesafe 300 m olan A ile B arasındaki bir yolda bir koşucu saniyede 60 saniyede alan bir koşucunun sürati aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 5 m / s
    B) 10 m / s
    C) 15 m / s
    D) 20 m / s
    E) 25 m / s
    Cevap: A
  • 6) Bir uçak 1000 km'lik bir uzaklığı 1 s 40 dk'da almaktadır. Buna göre bu uçağın sürati kaç km / d' dir?
    A) 150
    B) 120
    C) 110
    D) 100
    E) 90
    Cevap: D
  • 7) Gümüşhane'den İstanbul'a giden bir yolcu 10 saatte 1200 km yol aldığını görmüştür. Haritadan gittiği yolu inceleyen yolcu Gümüşhane İstanbul arasındaki yolun kuş bakışı uzaklığının 1000 km olduğunu görmüştür.
    Buna göre;

    a. Bu yolcunun süratini bulunuz.



    b. Bu yolcunun hızını bulunuz.



    Cevap: a. 120 km -- b. 100 km
  • 8) Dakikada 50 m yol alan bir araba, 30 dakika boyunca doğrusal bir yönde hareket etmiştir. Buna göre bu araba 30 dakika sonra kaç km yol almıştır?
    A) 2
    B) 1,5
    C) 1
    D) 3
    E) 0.150
    Cevap: B
  • 9)

    a) A aracındaki gözlemci B'yi hangi yöne doğru kaç km/h hızla gidiyor görür?


    b) B aracındaki gözlemci A'yı hangi yöne doğru kaç km/h hızla gidiyor görür?


    2) Durmakta olan bir sürat motoru 22 saniye sonra 374m/s hıza ulaşmıştır. Roketin hızlanma ivmesi kaç m/ s2 dir?
    Cevap:
  • 10) Hızda birim zamanda meydana gelen vektörel değişikliği ne denir?
    A) Hız
    B) Sürat
    C) İvme
    D) Hareket
    E) Öteleme
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder