...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Etrafımızda gördüğümüz alanların insanlar tarafından oluşturulmasına yapay çevre denir.
    Aşağıdakilerden hangisi yapay çevre değildir?

    A) Oyun parkları
    B) Barajlar
    C) Göletler
    Cevap: C
  • 2) İnsan eli değmeden oluşan çevreye ne denir?
    A) Yapay çevre
    B) Suni çevre
    C) Doğal çevre
    Cevap: C
  • 3) Aşağıda verilenlerden hangisi doğal çevreye örnek değildir?
    A) Orman
    B) Okul bahçesi
    C) Gölet
    Cevap: B
  • 4) Aşağıda verilenlerden hangisi canlıların hayatlarını sürdürebilmeleri için zorunlu olan ihtiyaçları arasında değildir?
    A) Beslenme
    B) Eğlenme
    C) Solunum
    Cevap: B
  • 5) Mert aşağıdaki davranışlardan hangisini yaparsa elektriği tasarruflu kullanmış olur?
    A) Akşam yatmadan hemen önce ışığı kapatırsa
    B) Işığı sürekli açıp kapatırsa
    C) Işığı kapatmadan odadan çıkarsa
    Cevap: A
  • 6) Aşağıda verilenlerden hangisi hava kirliliğini önlemek amacıyla yapılan etkinlikler arasında gösterilir?
    A) Evsel atıkları uygun çöp kutularına atmak
    B) Pilleri geri dönüşüme göndermek
    C) Fabrika bacalarına filtre takmak
    Cevap: C
  • 7) Su kirliliği ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Kullanılmış yağları evin su giderine döküldüğünde su kirliliği olur.
    B) Su kirliliği canlılar için büyük bir tehdittir.
    C) Arabaların egzozlarından çıkan gazlar su kirliliğine sebep olur.
    Cevap: C
  • 8) Hava kirliliğini önlemek için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?
    A) Çöpleri yakmalıyız.
    B) Ağaç dikmek
    C) Parfümü çok kullanmamalıyız.
    Cevap: A
  • 9) Aşağıda verilen yaşama alanlarından hangisi yapay ortamdır?
    A) Ormandaki sincaplar
    B) Yuvasında yaşayan kuşlar
    C) Akvaryumdaki balıklar
    Cevap: C
  • 10) Canlılar hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Solunum yaparlar
    B) Su olmadan yaşayabilirler
    C) Doğar, büyür ve ölürler
    Cevap: B
  • 11) Kendi besinlerini kendileri üretebilen canlılara üretici canlılar denir. Aşağıdakilerden hangisi üretici canlılara örnek gösterilebilir?
    A) Ağaç
    B) Aslan
    C) İnsan
    Cevap: A
  • 12) Kendi besinini kendisi üretemeyen canlılara tüketici denir. Bu canlılar ihtiyaç duydukları besinleri dışarıdan alırlar.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi tüketici canlı değildir?

    A) Gül
    B) Kedi
    C) Kaplumbağa
    Cevap: A
  • 13) Aşağıdaki yüzeylerden hangisi diğerlerine göre daha az pürüzlüdür?
    A) Duvar
    B) Kaldırım
    C) Cam
    Cevap: C
  • 14) Hareketin bir çok şekli vardır. Bunlardan bir tanesi de sallanma hareketidir. Aşağıda verilenlerden hangisi sallanma hareketine örnek olabilir?
    A) Arabanın ilerlemesi
    B) Bebek beşiğinin hareket etmesi
    C) Suyun kanaldan akması
    Cevap: B
  • 15) Balonun içinde bulunan maddenin hali aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Katı
    B) Gaz
    C) Sıvı
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder