...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Her gün televizyonlarda gösterilen hava durumu tahminleri, ............................ kurumunun gönderdiği bilgilerden oluşmaktadır.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Meteoroloji
    B) DSI
    C) MEB
    D) Emniyet kurumu
    Cevap: A
  • 2) Aşağıda verilenlerden hangisi isteklerimizden değildir?
    A) Oyuncak
    B) Cep telefonu
    C) Su
    D) Bisiklet
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdaki kurumlardan hangisinin çalışanları gönüllü insanlardan oluşmaktadır?
    A) Okullar
    B) Belediyeler
    C) Dernekler
    D) Bankalar
    Cevap: C
  • 4)
    * İslami takvimdir.
    * Osmanlı devletinde kullanılmıştır.
    * Günümüzde kullanmamaktayız.
    Yukarıda verilen takvim hangisidir?

    A) Miladi takvim
    B) Hicri takvim
    C) 12 hayvan takvimi
    D) Mısır takvimi
    Cevap: B
  • 5) Kan bağışı yaptığımız kurum aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kızılay
    B) Yeşilay
    C) TEMA
    D) AKUT
    Cevap: A
  • 6) Bir yılın tanımı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
    A) Güneşin dünya etrafında tam bir tur dönmesi
    B) Dünyanın ayın etrafında tam bir tur dönmesi
    C) Dünyanın güneşin etrafında tam bir tur dönmesi
    D) Güneşin ayın etrafında tam bir tur dönmesi
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdaki verilen elektronik cihazlardan hangisini evlerde kullanamayız?
    A) Televizyon
    B) Röntgen cihazı
    C) Bulaşık makinası
    D) Fön makinesi
    Cevap: B
  • 8) Sel, deprem, çığ gibi durumlarda öncelik olarak insanları kurtarmak için kurulmuş olan kurumun adı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Akut
    B) Kızılay
    C) Yeşilay
    D) İtfaiye
    Cevap: A
  • 9)
    I. Aralarında yardımlaşma vardır.
    II. Çalışkanlardır.
    III. Saygılıdırlar.
    Türk toplumu ile ilgili yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 10) Merkezi seçimler, her ...................... yılda bir yapılıp, seçimde insanlar milletvekillerini ve meclis üyelerini seçerler.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 4
    D) 5
    Cevap: D
  • 11)
    * Ormanların tahribini önlemek.
    * Türkiye'nin çöl olmasını önlemek
    * Yeni ağaç ekilmesini sağlamak
    Yukarıda verilenler hangi kurumun görevleri arasındadır?

    A) Kızılay
    B) Tema
    C) Akut
    D) Yeşilay
    Cevap: B
  • 12) Öznur oturduğu mahallesini annesiyle gezerken mahallede bir çok dükkanın bulunduğunu görmüş, annesine neden bu kadar farlık dükkanın olduğunu sormuştur. Annesi de insanların ihtiyaçlarının tek başlarına gideremeyeceklerini bu yüzden bir arada herkesin bir iş yaparak ihtiyaçlarını giderebileceklerini söylemiştir.
    Buna göre insanlar ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) İnsanlar yalnız yaşayabilirler.
    B) İnsanları yalnız yaşayamazlar
    C) İnsanların teknolojiyi geliştirmeleri gerekmektedir.
    D) İnsanlar birlikte olmalı ve iş paylaşımı yapmalıdır.
    Cevap: D
  • 13) Belirli bir amacı gerçekleştirmek doğrultusunda insanların bir araya gelerek oluşturdukları topluluğa ................ denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Takım
    B) Kurum
    C) Grup
    D) Kuruluş
    Cevap: C
  • 14) Sivil toplum örgütleri ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?
    A) Maaşlı çalışanları vardır.
    B) Çalışanları devlet tarafından atanır.
    C) Gönüllülük esasına dayanır.
    D) Temel amaç para kazanmaktır.
    Cevap: C
  • 15)
    * Büyük şehir
    * İl
    * İlçe
    * Köy
    * Mezra
    Yukarıdakilerden kaç tanesi belediye kuruluşudur?

    A) 4
    B) 3
    C) 2
    D) 1
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder