...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Elektrik enerjisi ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Bir enerji türüdür ve başka enerjilere dönüştürülebilir.
    B) Evde kullandığımız bir çok araçta kullanırız.
    C) Elektrik enerjisini elektrik kaynaklarından elde ederiz.
    D) Sanayi alanında elektrik yerine güneş enerjisi kullanılır.
    Cevap: D
  • 2) Aşağıda verilenlerden hangisi elektrik enerjisi kaynakları arasında gösterilemez?
    A) Piller
    B) Termosifon
    C) Batarya
    D) Akü
    Cevap: B
  • 3)
    * Pil
    * Ampul
    * Bağlantı kabloları
    * Anahtar
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi basit elektrik devresinde bulunur?

    A) 4
    B) 3
    C) 2
    D) 1
    Cevap: A
  • 4) İçerisinde elektrik enerjisinin iletildiği iki ucu birbiriyle birleşen kesintisiz elektrik yoluna ........................ denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Elektrik düğmesi
    B) Elektrik anahtarı
    C) Elektrik devresi
    D) Elektrik enerjisi
    Cevap: C
  • 5) Aşağıda verilenlerden hangisi iletken madde değildir?
    A) Metal kaşık
    B) Silgi
    C) Tuzlu su
    D) Alüminyum folyo
    Cevap: B
  • 6) Aşağıda verilen maddelerden hangisinin iletkenlik özelliği vardır?
    A) Tahta kaşık
    B) Seramik fincan
    C) Şekerli su
    D) Saf su
    Cevap: C
  • 7) Bir elektrik devresi hazırlayan Ahmet elektrik anahtarı içerisinde iletken olarak plastik kaşık kullanmıştır. Ancak Anahtarı kapattığında ampulün yanmadığını fark etmiştir.
    Ahmet'in yaptığı hata aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    A) Anahtarı açması gerekmektedir.
    B) Anahtar içerisinde kullanılan maddenin yalıtkan olması gerekmektedir.
    C) Anahtar içerisinde kullanılan maddenin iletken olması gerekmektedir.
    D) Bir tane pil yerine en az beş tane pil kullanması gerekmektedir.
    Cevap: C
  • 8) Elektriğin transferini sağlayan - bir yerden başka bir yere gitmesini sağlayan - devre elemanı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Pil
    B) Ampul
    C) Anahtar
    D) Kablo
    Cevap: D
  • 9) Elektrik devrelerinde kullanılan kablolar genellikle bakır olmaktadır.
    Bunun nedeni aşağıda verilenlerden hangisidir?

    A) Elektriği iyi ileten bir maddedir.
    B) Bulunması zor bir maddedir.
    C) Elektriğe direnci fazladır.
    D) Pahalı bir maddedir.
    Cevap: A
  • 10) Elektrik kablolarının dışlarının plastikle kaplı olmasının sebebi hangisidir?
    A) Plastiğin iletken özelliğe sahip olması
    B) Plastiğin yalıtkan özelliğe sahip olması
    C) Plastiğin yarı iletken olması
    D) Elektriğin daha hızlı ilerlemesini sağlaması
    Cevap: B
  • 11) Elektrik enerjisini bir noktadan başka bir noktaya iletebilen maddelere ne denir?
    A) Yalıtkan madde
    B) Yarı iletken madde
    C) İletken madde
    D) Yarı yalıtkan madde
    Cevap: C
  • 12) İletken maddeler ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Katı iletken maddeler daha çok kullanılır.
    B) Sıvı iletkenlerde bulunmaktadır.
    C) Baz gaz halindeki maddelerde elektriği iletebilir.
    D) En iyi ileticiler maddenin katı halindeki ileticilerdir.
    Cevap: C
  • 13) Aşağıda verilenlerden hangisi sıvı iletken madde değildir?
    A) Tuzlu su
    B) Çamurlu su
    C) Cıva
    D) Şekerli su
    Cevap: C
  • 14) Aşağıda verilenlerden hangisi katı yalıtkan madde değildir?
    A) Cam
    B) Gümüş
    C) Tahta
    D) Plastik
    Cevap: B
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi sıvı yalıtkan madde değildir?
    A) Tuzlu su
    B) Şekerli su
    C) Saf su
    D) Etil alkol
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder