...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Sınıf ortamında aşağıda verilen duygulardan hangisi olmamalıdır?
    A) Saygı
    B) Kıskançlık
    C) Yardımlaşma
    Cevap: B
  • 2) İnsanların istediklerini düşünebilmeleri hakkında sahip olmaları hangi tip özgürlüktür?
    A) Seyahat özgürlüğü
    B) Düşünce özgürlüğü
    C) Eğitim özgürlüğü
    Cevap: B
  • 3) Aşağıda verilenlerden hangisi fiziksel özelliklerimiz arasında gösterilemez?
    A) Sarı saç
    B) Uzun boy
    C) Dürüst insan
    Cevap: C
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimizdir?
    A) Mavi gözlü
    B) Yalancı
    C) Kıskanç
    Cevap: A
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi en hızlı iletişim aracıdır?
    A) Mektup
    B) İnternet
    C) Telgraf
    Cevap: B
  • 6) Akşam gökyüzüne bakan Meryem Kutup yıldızını görmüş ve Kutup yıldızının hangi yönü gösterdiğini babasına sormuştur.
    Meryem'in babası hangisini söylerse doğru söylemiş olur?

    A) Doğu
    B) Güney
    C) Kuzey
    Cevap: C
  • 7)
    I. İnsanlar
    II. Hayvanlar
    III. Bitkiler
    Yukarıdakilerden hangileri ve ya hangisi doğadaki canlı varlıklar arasındadır?

    A) I ve II
    B) I, II ve III
    C) II ve III
    Cevap: B
  • 8) Hayat bilgisi dersinde başarısız olan Eren, hayat bilgisi dersinde başarılı olmak için aşağıdakilerden hangisini yaparsa yanlış yapmış olur?
    A) Dersinde başarılı olmak için daha sıkı çalışmalıdır.
    B) Dersinde başarılı olmak için daha çok hayal kurmalıdır.
    C) Dersine planlı ve programlı çalışmalıdır.
    Cevap: B
  • 9) Bugün kullandığımız lambanın icadını yapan bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Thomas Edison
    B) Graham Bell
    C) Newton
    Cevap: A
  • 10) Ülkemiz kaç tane coğrafi bölgeden oluşmaktadır?
    A) 5
    B) 7
    C) 3
    Cevap: B
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin coğrafi bölgeleri arasında gösterilemez?
    A) Marmara bölgesi
    B) Karadeniz Bölgesi
    C) Bayburt Bölgesi
    Cevap: C
  • 12) Aşağıda verilenlerden hangisi doğal afettir?
    A) Araba kazası
    B) Binanın çökmesi
    C) Deprem
    Cevap: C
  • 13) Ahmet arkadaşından bir tane kalem ödünç almıştır.
    Ahmet arkadaşına kalemi geri iade ederken hangisini yaparsa yanlış yapmış olur?

    A) Kalemi verdiği için teşekkür ederse
    B) Kalemi özensiz kullanıp teslim ederse
    C) Kalemi kırmadan aldığı gibi verirse
    Cevap: B
  • 14) Aşağıda verilen davranışlardan hangisi yanlıştır?
    A) Büyüklere karşı saygılı olmak
    B) Kantinde sıraya girmek
    C) Sırada küçüklerin önüne geçmek
    Cevap: C
  • 15) Türkiye ve dünya haritalarında orman alanı hangi renkte gösterilir?
    A) Mavi
    B) Yeşil
    C) Kırmızı
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder