...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Peygamberimizin Hayatı 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) "Çocuklarınız arasında ..................... davranın"
    " Küçüklerimize ................ göstermeyen bizden değildir"
    Yukarıda verilen hadislerde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangisi gelmelidir?

    A) saygı -- sevgi
    B) saygı - adalet
    C) sevgi - adalet
    D) adalet - sevgi
    Cevap: D
  • 2) Aşağıda verilenlerden hangisi anne babanın çocuklarına karşı görevleri arasında değildir?
    A) Onlara güzel isim vermek
    B) Onların bedensel ve ruhsal ihtiyaçlarını gidermek.
    C) Onlara en iyi olmak için her şeyi yapabileceklerini öğütlemek.
    D) Onlara güzel ahlak bırakmak.
    Cevap: C
  • 3) Aşağıda verilen davranışlardan hangisi bir müminde görülmesi olanaksızdır?
    A) Allah'ın emir ve yasaklarını yapar.
    B) Büyüklerine karşı saygılı ve küçüklerine karşı sevgilidir.
    C) Haklı olduğu konularda büyüklerine karşı bağırabilir.
    D) İnsanların haklarına dikkat eder.
    Cevap: C
  • 4) Peygamber efendimizin davranışlarını kendine örnek alan Ömer aşağıdakilerden hangisini yaparsa yanlış yapmış olur?
    A) Aile ortamında üstüne düşen sorumluluğu yapar.
    B) Anne ve babasına karşı sorumsuzdur.
    C) Çocuklarına karşı sevgi ve saygılıdır.
    D) Hata yapan çocuklarının hatalarını bağışlar.
    Cevap: B
  • 5) Allah (c.c.) dünyayı bir ölçüye göre yaratmıştır.
    Buna göre aşağıda verilenlerden hangisi Allah(c.c) dünyayı bir ölçüye göre yarattığına örnek olarak gösterilemez?

    A) Dünyanın güneş etrafında hiç sapmadan binlerce yıl dönmesi.
    B) Gece ve gündüz oluşması
    C) Hızlı kentleşme ile çevre sorunlarının oluşması
    D) Dünyada bir ekosistem olması.
    Cevap: C
  • 6) Peygamber efendimiz doğayı korumamızı öğütlemiştir. Aşağıda verilenlerden hangisi peygamber efendimizin öğüdüne ters düşmektedir?
    A) Bir okulun tüm öğrencileriyle ağaç dikmesi.
    B) Mehmet'in elindeki çöpleri yakması.
    C) Arzu'nun aç hayvanlara yemek vermesi.
    D) Eren'in kullanılmayan kitapları geri dönüşüme vermesi.
    Cevap: B
  • 7) Allah (c.c.) dünyayı bir düzen içinde mükemmel şekilde yaratmıştır. Ancak insanlar bu düzeni bozmaktadır.
    Aşağıda verilen örneklerden hangisi insanların dünyadaki düzeni bozmasına örnek gösterilemez?

    A) Fabrika bacalarından atmosfere zararlı gazların salınması
    B) Nükleer savaş aletlerinin yapılması ve denenmesi.
    C) Akarsulardan elektrik elde edilmesi.
    D) Tarlalarda çok fazla kimyasal gübre kullanılması
    Cevap: C
  • 8) Allah (c.c) insanlara merhametli olmalarını emretmiştir. Peygamber efendimiz de bu konuda bizlere örnek olmuştur.
    Aşağıda verilen davranışlardan hangisi merhamet eden bir insanda bulunmaz?

    A) Kışın hayvanlar için evlerinin önüne ekmek, su ve yemek koyan insanlar.
    B) Ahmet'in köpek dövüşlerine köpeğini sokması.
    C) Mert'in yanına gelen kediyi sevmesi.
    D) Fethi'nin gönüllü olarak sokak hayvanları derneğine katılması.
    Cevap: B
  • 9)
    I. Şefkatli bir insandı.
    II. Şaka yapmazdı.
    III. İnsanlara karşı saygılıydı.
    Yukarıda verilenlerden hangisi ve ya hangileri peygamber efendimiz için doğrudur?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) I ve II
    D) I ve III
    Cevap: D
  • 10) İnsanların üzerine düşen görevi yaptıktan sonra sonucunu Allah'a bırakıp Allah'tan gelene razı olmasına ne denir?
    A) Tevekkül
    B) Azim
    C) İnanç
    D) Zikir
    Cevap: A
  • 11) Peygamber efendimiz Mekke yakınında bulunan Taif'e gidip İslamı onlara tanıtmak istemiştir. Ancak Taif halkı Peygamber efendimizi taşlayarak Taif'den dışarı çıkarmıştır. Bunun soncunda Cebrail (a.s) Peygamber efendimize gelerek “Ey Allah’ın Resûlü! Emir ver de bu kavmi yok edeyim!” söylemiştir. Ancak peygamber efendimiz tam aksine Taif halının müslüman olması için dua etmiş ve onlara bir zarar gelmesini istememiştir.
    Peygamber efendimiz (s.a.v) 'in bu davranışı aşağıdakilerden hangisi ile açıklanabilir?

    A) Hoşgörülü
    B) Merhametli
    C) Saygılı
    D) Cömetliği
    Cevap: B
  • 12) Okulun açıldığı hafta annesiyle alışverişe çıkan Ayşe, annesine bir düzine kalem aldırmıştır. Ayşe okula geldiğinde nasıl olsa bir sürü kalemim var diyerek kalemlerini ölçüsüz kullanması ve gereksiz yere kullanması aşağıda verilen kavramlardan hangisi ile açıklanabilir?
    A) Açgözlü
    B) Dengeli
    C) İsraf
    D) Ecir
    Cevap: C
  • 13) Allah (c.c.) dünyayı mükkemmel bir düzen içinde yaratmıştır. Ancak .................... yeryüzünde bozgunculuk yaparak yeryüzünün düzenini bozmaktadır.
    Yukarıda boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?

    A) Hayvanlar
    B) Cinler
    C) İnsanlar
    D) Şeytanlar
    Cevap: C
  • 14) Aşağıda verilenlerden hangisi çocukların anne babalarına karşı görevleri arasında değildir?
    A) Onlara saygılı davranmak
    B) Onlara öf bile dememek
    C) Onları yaşlandığı zaman en iyi huzur evine göndermek.
    D) Onların ihtiyaçlarını güler yüzle gidermek.
    Cevap: C
  • 15) Müminler birbirlerinin kardeşleridir. Aşağıda verilen davranışlardan hangisi bu yargıya göre yanlış bir davranıştır?
    A) Murat'ın yardıma ihtiyacı olan arkadaşına yardım etmesi.
    B) Sevgi'in arkadaşları tarafından alay edilmesi
    C) Ömer'in hayır kuruluşlarında gönüllü olarak çalışması.
    D) Enver'in komşusuna pişirdikleri yemekten bir tabak ikram etmesi.
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder
  • Ziyaretçi
  • 2019-04-04

Merhaba, 2. sorunun cevabı C olarak işaretlenmiş gözükmektedir. Soruda hangisinin görülmesi olanaksızdır denmektedir. Mümin haklı olduğu konular dahil büyüklerine karşı saygı çerçevesinde hitap etmelidir. Teşekkürler.

  • Ziyaretçi
  • 2019-04-04

SANIRIM 2. SORUNUN CEVABI HEM C HEM DE B ÇÜNKÜ BİR MÜMİN ASLA AMA ASLA ALLAHIN EMİR VE YASAKLARINA YAPMAZ VE YAPMAMALIDIR