...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Matematik Uygulamaları 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) 3,1,4,5,4,7,8,9,4,8 yanda verilen sayı dizisinin mod değeri hangisidir?
    A) 4
    B) 8
    C) 5
    D) 1
    Cevap: A
  • 2) Bir manav aldığı 400 kg bir üzüm kasasının 'unun çürümüş olduğunu görmüş ve çürümüş üzümleri çöpe dökmüştür. Geriye kaç kg üzüm kalmıştır?
    A) 300
    B) 340
    C) 360
    D) 390
    Cevap: C
  • 3) 8, 12, 13, 2 , a yanda verilen sayıların aritmetik ortalamasının 8 olması için a yerine hangi sayı yazılmalıdır?
    A) 10
    B) 8
    C) 6
    D) 5
    Cevap: D
  • 4) 10 sayının aritmetik ortalaması 9'dur. Buna göre bu sayıların toplamı aşağıda verilenlerden hangisidir?
    A) 80
    B) 60
    C) 90
    D) 70
    Cevap: C
  • 5) Bir kırtasiye fiyatı 10 lira olan bir deftere indirim yaparak satışa çıkarmıştır. Buna göre defterin yeni fiyatı kaç liradır?
    A) 9
    B) 8
    C) 7
    D) 6
    Cevap: B
  • 6) İçinde 200 litre bulunan bir suyun yüzde 30'u buharlaştırılıyor. Buna göre geriye kaç litre su kalır?
    A) 140
    B) 180
    C) 150
    D) 160
    Cevap: A
  • 7) Aşağıda verilen sayı dizilerinden hangisinin medyanı diğerlerine göre farklıdır?
    A) 2,3,4,6,9
    B) 1,3,3,5,9,6
    C) 9,10,4,2,1
    D) 7,1,5,6,2
    Cevap: D
  • 8) 1,5,9,3,2,6,2,3,5, x yanda verilen sayı dizisinin mod değerinin 3 olması için x yerine hangi sayı gelmelidir?
    A) 2
    B) 1
    C) 3
    D) 5
    Cevap: C
  • 9) Çeşitkenar bir üçgenin iç açıları 5,6 ve 7 ile doğru orantılıdır. Buna göre bu üçgenin en küçük açısı kaç derecedir?
    A) 50
    B) 60
    C) 70
    D) 80
    Cevap: A
  • 10) 4x - 8 = 52 ise x aşağıda verilenlerden hangisidir?
    A) 30
    B) 20
    C) 15
    D) 10
    Cevap: C
  • 11) Bir limoncu 9 limonu 6 liradan sattığına göre 6 limonu kaç liradan satar?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: D
  • 12) Bir işi aynı kapasitede olan 4 işçi 6 günde yapmaktadır.Aynı işi 12 işçi kaç günde yapar?
    A) 8
    B) 10
    C) 12
    D) 18
    Cevap: D
  • 13) Ahmet yarıçapı 10 m olan bir çember şeklindeki sahada bir tur atmıştır. Buna göre Emre toplam kaç metre koşmuştur?
    A) 40
    B) 50
    C) 60
    D) 70
    Cevap: C
  • 14) 3,5 kilo kiraz 20 lira ise 14 kilo kiraz kaç liradır?
    A) 50
    B) 60
    C) 70
    D) 80
    Cevap: D
  • 15) 150 liraya mal edilen bir elbise yüzde 20 karlı satışa sunuluyor. Buna göre bu elbisenin fiyatı kaç liradır?
    A) 200
    B) 180
    C) 160
    D) 140
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder