...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki donanım birimlerinden hangisi için driver yüklemeye gerek yoktur?
    a.RAM
    b.Ses Kartı
    c.Ekran Kartı
    d.Ethernet Kartı
    e.Yazıcı
    Cevap: A
  • 2) Yeni nesil Plazma TV’lerde de bulunan ve yüksek kalitede görüntü bilgisinin ve ses bilgisinin işlenmesini sağlayan port aşağıdakilerden hangisidir?
    a.VGA
    b.S-Video
    c.Video
    d.DVI
    e.HDMI
    Cevap: D
  • 3) Windows 7 kurulumu sırasında aşağıdaki ayarlardan hangisi yapılmaz?
    a.Klavye dili ayarları
    b.Tarih Saat ayarları
    c.Masaüstü simgeleri ayarları
    d.Otomatik güncelleştirme ayarları
    Cevap: C
  • 4) Aşağıda verilenlerden hangisi BIOS'un görevleri arasında gösterilemez?
    A) Ana karta takılı kartların çalışır durumunu gösterir
    B) Ana kart üzerindeki aygıtların gerilim düzeylerini ayarlar.
    C) Arızalı donanımların tamirini yapar.
    D) Aygıtların hangi sırayla çalışacağını ayarlar.
    Cevap: C
  • 5) Bilgisayarın power tuşuna bastığımızda işletim sitemine geçmeden önce gelen ekrana ne denir?
    A) Bios
    B) Post
    C) Get
    D) Request
    Cevap: B
  • 6)
    * Ram miktarı
    * Ram hızı
    * İşlemci Modeli
    * Takılı harddiskler
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi post ekranında görünür?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: D
  • 7) Post erkanını ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Bilgisayarda takılı DVD Rom'u gösterir.
    B) Bilgisayarda takılı işlemci hızını gösterir.
    C) Bilgisayarda kurulu işletim sistemini gösterir.
    D) Bellek miktarını ve hızını gösterir.
    Cevap: C
  • 8) Bilgisayar açılırken POST ekranında sadece klavye hatalarını göstermek için BİOS setup ayarlarından aşağıda verilenlerden hangisini aktif etmeliyiz?
    A) Supervisor User password
    B) Quick Power On Self Test
    C) All, But Keyboard Post
    D) Load Setup Default
    Cevap: C
  • 9) BİOS setup ayarlarından "Quick Power On Self Test" seçeneği hangisini yapar?
    A) Klavye hataları haricinde tüm hataları yok sayar
    B) Post işlemini 4'ten 1'e indirir.
    C) Bios'a şifre koyar
    D) Bios'u fabrika ayarlarına dönderiri.
    Cevap: B
  • 10) Post ekranında "Operating System Not Found" uyarısı alan bir bilgisayar muhtemel arızası hangisi olamaz?
    A) İşletim sisteminin kurulu olduğu harddisk arızalanmış olabilir.
    B) Takılı harddieskte işletim sistemi kurulu olmayabilir.
    C) İşletim sistemi aktive edilmemiş olabilir.
    D) Harddieskin bazı sektörleri bozulmuş olabilir.
    Cevap: C
  • 11) Bir bilgisayar kasası içerisindeki harddiskin kablolarından birinin çıktığında post ekranında aşağıda verilen hatalardan hangisi bu durumla ilgili olamaz?
    A) Operating system not found
    B) Disk boot failure
    C) Cmos Checksum error
    D) Keyboard error
    Cevap: D
  • 12) Post ekranında harddisk ile ilgili verilen bir hata ile karşılaşıldığında aşağıdakilerden hangisi yapıldığında hata ile ilgili bir düzelteme yapılmamış olur?
    A) Harddisk kablolarının doğru takıldığına emin olunur.
    B) Harddiskin arızalı olmadığına emin olunur.
    C) Harddisk yuvasına oturduğuna emin olunur.
    D) Harddiskin yanındaki CD Rom kontrol edilir.
    Cevap: D
  • 13) Eren aldığı notebook bilgisayara Windows 10 kurmak istemektedir. Notebookun DVD Rom'u bulunmamaktadır. Buna göre Eren'nin Bios ekranından aşağıda verilenlerden hangisini yapması gerekmektedir?
    A) Birinci boot cihazını Usb bellek ayarlamalı
    B) Birinci boot cihazını harddisk ayarlamalı
    C) Birinci boot cihazını DVD ayarlamalı
    D) Birinci boot cihazını otomatik bırakmalı
    Cevap: A
  • 14) Bilgisayarın çalışması için donanım ve donanımların çalışması için de yazılım gerekmektedir. Donanım ve yazılım arasında köprü görevi görerek bilgisayarın tamamlanmasını sağlayan yazılım aşağıdakilerden hangisidir?
    A) İşlemci
    B) İşletim sistemi
    C) Sürücüler
    D) Kablolar
    Cevap: B
  • 15) Aşağıda verilen işletim sistemlerinden hangisi Microsoft firması tarafından üretilmiş kapalı kaynak işletim sistemi değildir?
    A) Ubuntu
    B) Windows 10
    C) Ms-Dos
    D) MacOS
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder