...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Etrafımızdaki nesneleri hissetmemize yarayan duyu organımız hangisidir?
    A) Kulak
    B) Ağız
    C) Deri
    Cevap: C
  • 2) Yediğimiz yemeklerin tadını almamızı sağlayan duyu organı hangisidir?
    A) Kulak
    B) Dil
    C) Deri
    Cevap: B
  • 3) Ne olduğunu bilmediğimiz ve ya kimysal içecekleri ve yiyecekleri ağzımıza almamalıyız.
    Buna göre Recep aşağıda verilen içeceklerden hangisini içerse yanlış yapmış olur?

    A) Çay
    B) Soda
    C) Çamaşır suyu
    Cevap: C
  • 4) Aşağıda verilen maddelerden hangisini koklamamız bile vücudumuza ve sağlığımıza büyük zararlar verir?
    A) Soda
    B) Gazoz
    C) Asit
    Cevap: C
  • 5) Maddenin halleri ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Maddeler doğada üç haldedir.
    B) Maddeler katı, sıvı ve gaz olabilir.
    C) Maddeler hal değiştiremez.
    Cevap: C
  • 6) Aşağıda verilen maddelerden hangisi sıvıdır.
    A) Buhar
    B) Kola
    C) Taş
    Cevap: B
  • 7)
    * Araba
    * Çay
    * Kahve
    * Buhar
    Yukardakilerden kaç tanesi gazdır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    Cevap: A
  • 8) Etrafımızdaki bulunan tüm objeleri görebilmemiz için en temel gereksinim aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Renk
    B) Isı
    C) Işık
    Cevap: C
  • 9) Işık ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Cisimleri görebilmemiz için gereklidir.
    B) Doğal ve yapay kaynaklı olabilir.
    C) Güneş yapay bir ışık kaynağıdır.
    Cevap: C
  • 10)
    * Yıldırım
    * Lamba
    * Güneş
    * El feneri
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi doğal ışık kaynağıdır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    Cevap: B
  • 11) Ses ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
    A) Ses bir enerjidir.
    B) Ses yalnızca doğal kaynaklıdır.
    C) Ses kaynağından uzaklaştıkça ses şiddeti artar.
    Cevap: A
  • 12) Aşağıda verilen durumların hangisinde sesin şiddeti azalır?
    A) Uçağın iniş yapması
    B) Arabanın çalıştırılması
    C) Geminin uzaklaşması
    Cevap: C
  • 13) Aşağıda verilen ses kaynaklarından hangisi yapay ses kaynağıdır?
    A) Gök gürültüsü
    B) Şelaleden gelen ses
    C) Zilin sesi
    Cevap: C
  • 14) Aşağıda verilenlerden hangisi doğal ses kaynağıdır?
    A) Araba sesi
    B) Kuş sesi
    C) Televizyon sesi
    Cevap: B
  • 15)
    * Ağaç
    * Kaplumbağa
    * Koltuk
    * Araba
    Yukarıda verilen varlıklardan kaç tanesi cansız varlıktır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder