...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Matematik Uygulamaları 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) (+29) + ( -20) - (+9) = ?
    İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 0
    B) 1
    C) 2
    D) 3
    Cevap: A
  • 2) (-23) - (+12) + (-5) +12 = ?
    İşleminin sonucu kaçtır?

    A) 28
    B) -28
    C) 52
    D) - 52
    Cevap: B
  • 3) (-1) + (+1) + (-2) + (+2) + (-3) + ( +3) + (+15) = ?
    İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 10
    B) 1
    C) -10
    D) 15
    Cevap: D
  • 4) 2 - 5 - 8 - 11 - .....
    Yukarıda verilen örüntünün 10. terimi aşağıdakilerden hansidir?

    A) 10
    B) 1
    C) -10
    D) 15
    Cevap: D
  • 5) 2 - 5 - 8 - 11 - .....
    Yukarıda verilen örüntünün 10. terimi aşağıdakilerden hansidir?

    A) 29
    B) 32
    C) 35
    D) 38
    Cevap: A
  • 6)
    a= -14
    b= -45
    c= 0
    d= 12
    Yukarıda verilen sayıların büyükten küçüğe doğru sıralanışı hangisinde doğru verilmiştir?

    A) a > b > c > d
    B) b > c > d > a
    C) d > c > a > b
    D) b > c > a > d
    Cevap: C
  • 7) 4x - 5 denkleminin cümlesi aşağıdakilerden hangisi olabilir?
    A) Bir sayının 4 katının 5 eksiği
    B) Bir sayının 5 katının 4 eksiği
    C) Bir sayının 4 katının 5 fazlası
    D) Bir sayının 5 katının 4 fazlası
    Cevap: A
  • 8) Ahmet elindeki kalemlerin 3 katının 5 fazlasını arkadaşına vermiştir.
    Yukarıdaki cümlenin denklemi aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    A) 5x + 3
    B) 3x + 5
    C) 5x - 3
    D) 3x - 5
    Cevap: B
  • 9) Aşağıda verilen karşılaştırmalardan hangisi yanlıştır?
    A) - 90 < -80
    B) +5 > -10
    C) -12 < - 15
    D) + 4 < +8
    Cevap: C
  • 10)
    I. - 6 < -4
    II. +5 > -10
    III. + 3 < -16
    Yukarıda verilenlerden hangisi ve ya hangileri yanlıştır?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) Yalnız III
    D) I ve II
    Cevap: C
  • 11) Hangisinin mutlak değeri en büyüktür?
    A) -12
    B) 13
    C) 0
    D) -15
    Cevap: D
  • 12) 32x - 15y + 19 denkleminin değişkenleri aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 15 ve 32
    B) 15 ve x
    C) x ve y
    D) y ve 19
    Cevap: C
  • 13) 42'nin yarısının 15 eksiği ifadesini gösteren denklem aşağıdakilerden hangisidir?
    A) ( 42 / 2) + 15
    B) ( 42 / 2) - 15
    C) ( 42 / 4) + 15
    D) ( 42 / 4) - 15
    Cevap: B
  • 14) 8.(2x -4) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 32x - 16
    B) 32x + 16
    C) 16x + 32
    D) 16x - 32
    Cevap: D
  • 15) 5x -9 ifadesi veriliyor. Buna göre x = 10 için işlemin sonucu aşağıdakilerden hangisi olabilir?
    A) 40
    B) 41
    C) 42
    D) 43
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder