...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilim Uygulamaları 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)



    Cevap:
  • 2)



    Cevap:
  • 3) Ömer aşağıdaki kıyafetlerden hangisini giyerse kışın daha fazla güneşten yararlanır?
    A) Siyah renkli mont
    B) Açık mavi renkli mont
    C) Sarı renkli kaban
    D) Beyaz renkli mont
    Cevap: A
  • 4) Normal güneş ışığında yeşil bir tişörtün yeşil görünmesinin sebebi hangisidir?
    A) Tişörtün gelen tüm ışıkları soğurması.
    B) Tişörtün gelen tüm ışıkları yansıtması
    C) Tişörtün yeliş renk hariç tüm ışıkları soğurması
    D) Tişörtün tüm renkleri yansıtıp yeşili soğurması
    Cevap: C
  • 5) Meryem sıvı karışımları ile ilgili bir deney yapmaktadır. Deneyde zeytin yağı ve suyu birbirine karıştırıp sonucunu gözlemlemiştir.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi Meryem'in ulaşabileceği sonuçlarından biri olamaz?

    A) Zeytin yağı suyun üzerinde durur
    B) Heterojen bir karışım oluşur.
    C) Homojen bir karışım oluşur.
    D) Zeytin yağı ile su arasında çözelti oluşmaz
    Cevap: C
  • 6) Aşağıda verilen karışımlardan hangisi homojen karışım değildir?
    A) Şekerli çay
    B) Tuzlu su
    C) Demir toprak karışımı
    D) Pudra su karışımı
    Cevap: C
  • 7) Aşağıda verilenlerden hangisi atomun yapısında bulunmaz?
    A) Elektron
    B) Proton
    C) Segmenton
    D) Nötron
    Cevap: C
  • 8) Dünyadaki en büyük enerji kaynağı olan güneş enerjisinin kullanım alanları ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Uzaydaki uyduların enerjisinde
    B) Evlerde ve sanayilerde sıcak su elde etmede
    C) Elektrik enerjisi üretmede
    D) Tuzlu sudan tatlı su üretiminde
    Cevap: A
  • 9) Birden fazla elementin belirli şartlar altında bir araya gelerek oluşturdukları yeni yapılara bileşik denir.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi bileşiktir?

    A) Klor
    B) Azot
    C) Hidrojen
    D) Su
    Cevap: D
  • 10) Bileşikler ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Birden fazla elementin birleşiminden oluşur.
    B) Bileşik kendini oluşturan elementlerin özelliklerini taşır.
    C) Bileşiği oluşturan elementler belirli bir oranda birleşir.
    D) Kimyasal değişimler sonucu oluşur.
    Cevap: B
  • 11) Karışımları ayırma yöntemi ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Çay şeker çözeltisi buharlaştırarak ayrılabilir.
    B) Demir talaş karışımı mıknatıs yöntemiyle ayrılabilir.
    C) Kum su karışımı eleme yöntemi ile ayrılabilir.
    D) Homojen karışımlar eleme yöntemi ile ayrılabilir.
    Cevap: D
  • 12) N sembolü ile gösterilen element aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Hidrojen
    B) Neon
    C) Azot
    D) Sodyumj
    Cevap: C
  • 13) Işık ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Işık ısı gibi dağılarak ilerler
    B) Işık bir enerji türüdür.
    C) Işık maddelerin yüzeyine göre yansır.
    D) Mat yüzeylerde ışık daha az yansıtılır.
    Cevap: A
  • 14) Fethi çevreye önem veren ve çevreyi koruyan bir bireydir.
    Buna göre Fethi aşağıdakilerden hangisini yapmaz?

    A) Atıkları geri dönüşüme verir
    B) Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanır.
    C) Kağıtsal atıkları biriktirip yakıt olarak kullanır.
    D) Çevre temizliğine önem verir.
    Cevap: C
  • 15) Kışın kar ayakkabılarının tabanlarının büyük olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Basıncı artırmak
    B) Basıncı yayarak azaltmak
    C) Karın ayakkabının içine girmesini engellemek
    D) Basıncı yayarak büyütmek.
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder