...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Türkçe 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır?
    A) O-ku-la
    B) Gez-me-ye
    C) Öğr-enc-i
    Cevap: C
  • 2) Özel isimlerden hangisinde ek yanlış ayrılmıştır?
    A) Ankara'ya
    B) Ayşe'ler
    C) Dursun'a
    Cevap: B
  • 3) Aşağıdaki soru cümlelerinin hangisinde yazım yanlışı vardır?
    A) Geç mi geleceksin?
    B) Çok mu konuşkan?
    C) Ödevlerini bitirmedinmi?
    Cevap: C
  • 4) Soru cümlelerinin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
    A) Orada rahat mısın?
    B) Kitaplarını toplarmısın?
    C) Biraz daha sessiz olurmusun?
    Cevap: A
  • 5) "62" sayısının okunuşu hangisinde doğru olarak verilmiştir?
    A) Altmış iki
    B) Atmış iki
    C) atmış iki
    Cevap: A
  • 6) Aşağıda verilen tarihlerden hanginin yazımı doğrudur?
    A) 12 -- mart -- 2018
    B) 12.03.2018
    C) 12 mart 2018
    Cevap: B
  • 7) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin yazımı yanlıştır?
    A) Perşembe
    B) Öğretmen
    C) Penbe
    Cevap: C
  • 8) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinde yazım yanlışı yoktur?
    A) Öretmen
    B) Turkaz
    C) Çarşamba
    Cevap: C
  • 9) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinin sonuna soru işareti konmaz?
    A) İyi günler (....)
    B) Sordu mu (....)
    C) Gelecek mi (....)
    Cevap: A
  • 10) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinin sonuna ünlem işareti getirilmelidir?
    A) Akşama kadar sokaktaydı (...)
    B) Ah, elimi burktum (....)
    C) Sessizce mi konuştu (....)
    Cevap: B
  • 11) "Akşam geç yatmıştı bundan dolayı sabah uyanamadı."
    Yukarıdaki cümlede aşağıda verilen sorulardan hangisinin cevabı vardır?

    A) Nasıl
    B) Niçin
    C) Nerede
    Cevap: B
  • 12) "Arif, derslerine iyi çalıştığı için sınavdan yüksek puan aldı"
    Yukarıdaki cümlede aşağıda verilen sorulardan hangisinin cevabı yoktur?

    A) Kim
    B) Niçin
    C) Ne zaman
    Cevap: C
  • 13) Aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?
    A) Cümle her zaman büyük harfle başlar.
    B) Özel isimler cümle içinde küçük harfle başlar.
    C) Genel isimler cümle içinde büyük harfle başlar.
    Cevap: A
  • 14) Noktalama işaretleri ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Cümle sonuna normalde nokta konur.
    B) Soru cümlelerinin sonuna soru işareti konulur.
    C) Cümle içinde kelimeleri ayırmak için ünlem işareti konulur.
    Cevap: C
  • 15) Aşağıda verilenlerden hangisi topluluk adıdır?
    A) Çocuklar
    B) Orman
    C) Kuşlar
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder