...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Matematik 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilen bölme işlemlerini işlemlerin üstlerinde yapınız.


    Cevap: 5 -- 14 -- 44
  • 2) Aşağıda verilen çarpma işlemlerini üstlerinde yapınız.


    Cevap: 2047 -- 1222 -- 3480
  • 3) Aşağıda verilen çıkarma işlemlerini üstlerinde yapınız.


    Cevap: 579 -- 299 -- 396 -- 257
  • 4) Aşağıda verilen toplama işlemlerini üstlerinde yapınız.


    Cevap: 998 -- 695 -- 1028 -- 744
  • 5) Ömer dikdörtgen şeklindeki defterinin dört kenarını boyamak istemektir. Defterin uzun kenarı 20 cm kısa kenarı 10 cm olduğuna göre Ömer toplam kaç cm'lik alan boyamış olur?
    A) 50 cm
    B) 60 cm
    D) 70 cm
    Cevap: B
  • 6) Faruk kare şeklindeki sahanın etrafını koşarak turlamaktadır. Sahanın bir kenarı 10 m olduğuna göre Faruk sahayı bir kez turladığında kaç metre koşmuş olur?
    A) 40
    B) 30
    C) 20
    Cevap: A
  • 7) Aşağıda verilen çarpma işlemlerini kısa yoldan yapınız.
    1. 23 X 10 = ...........................
    2. 35 X 30 = ...........................
    3. 50 X 60 = ...........................
    4. 46 X 20 = ...........................
    5. 4 X 100 = ...........................
    Cevap: 230 -- 1050 -- 3000 -- 920 -- 400
  • 8) Ahmet'in babası Ahmet'e 21 kutu kalem getirmiştir. Her kutuda 12 kalem olduğuna göre Ahmet'in toplam kaç tane kalemi olmuştur?
    A) 300
    B) 284
    C) 252
    Cevap: C
  • 9) Ayşe bakkaldan 7 paket sakız almıştır. Her pakette 10 tane sakız bulunmaktadır. Ayşe aldığı sakızlardan 26 tanesini arkadaşlarına dağıtırsa geriye toplam kaç tane sakızı kalır?
    A) 44
    B) 50
    C) 35
    Cevap: A
  • 10) (4, 9, 0) rakamlarıyla yazılabilecek en küçük sayı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 049
    B) 904
    C) 409
    Cevap: C
  • 11) (1, 5, 0) rakamlarıyla yazılabilecek en büyük sayı ve en küçük sayının toplamları hangisidir?
    A) 606
    B) 660
    C) 690
    Cevap: A
  • 12) Aşağıda verilen ölçü birimlerini istenilen birimlere çeviriniz.
    a. 4 m = ......................... cm
    b. 900 cm = ................... m
    c. 378 cm = ................... m ..................cm
    d. 7m + 300 cm = .................. m
    e. 5m - 80cm = .......................... cm
    Cevap: 400 --- 9 --- 3m 78 cm -- 10 -- 420
  • 13) Aşağıda verilenlerde doğru olanların başın D yanlış olanların başına Y harfi koyunuz.
    (...) 1 metre 100 cm'dir.
    (...) 1000 cm 100 m'dir.
    (...) 986 cm 9 m 86 cm'dir.
    (...) 3m + 81 cm toplam 500 cm dir.
    (...) 10m - 1000 cm sonucu 0 m 'dir.
    Cevap: D -- Y -- D -- Y -- D
  • 14) Bir terzi 5 metre kumaş almıştır. Aldığı kumaşın 360 cm'lik kısmıyla elbise diktiğine göre geriye kaç cm kumaş kalmıştır?
    A) 200
    B) 240
    C) 260
    Cevap: B
  • 15) 3 - 11 - 19 - 27 - ......... - 43 - 51
    Yukarıdaki örüntüde noktalı yere hangisi gelmelidir?

    A) 30
    B) 33
    C) 35
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder