...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Ömer okul bahçesine çıkıp yönleri bulmak için hangi araca ihtiyaç olduğunu öğretmenine soru sormuştur. Öğretmeni Ömer'e yönleri bulması için hangi aracı tavsiye ederse doğru olur?
    A) Saat
    B) Takvim
    C) Dinomometre
    D) Pusula
    Cevap: D
  • 2) Aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Polise 155 arayarak ulaşabiliriz.
    B) Günümüzde hicri takvim kullanmaktayız.
    C) Takvimi kullanarak günleri sayabiliriz.
    D) İlk yardım ekibi için 112'yi ararız.
    Cevap: B
  • 3) Pusula ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Pusula yönleri bulmamızı sağlar
    B) Pusulanın koyu renkli ucu güneyi gösterir.
    C) Pusula sayesinde bir çok keşif olmuştur.
    D) Pusulada dört ana yönde bulunur.
    Cevap: B
  • 4) Aşağıda verilenlerden hangisi diğerlerine göre farklı bir alanla ilgili icattır?
    A) Uydu
    B) Cep telefonu
    C) İnternet
    D) Fritöz
    Cevap: D
  • 5) Aşağıda verilenlerden hangisi teknolojinin yararlarından sayılamaz?
    A) Zamandan tasarruf sağlar
    B) İş gücünü kolaylaştırır.
    C) Maaliyeti artırır.
    D) İşleri hızlandırır.
    Cevap: C
  • 6) Annesiyle alış verişe çıkan Sude aşağıdakilerden hangisini yaparsa bilinçli bir tüketici olmaz?
    A) Aldığı malların son kullanma tarihlerine bakar.
    B) Reklamlarda gördüğü ürünleri tercih eder.
    C) Ürünün TSE belgesine bakar
    D) Kaliteli ürünleri alır.
    Cevap: B
  • 7) Ali'nin annesi ineklerinden sağdığı sütü peynir yapmıştır.
    Yukarıda Ali'nin annesinin yaptığı aşama hangisi içe açıklana bilir?

    A) Tüketim
    B) Dağıtım
    C) Üretim
    D) Damıtım
    Cevap: C
  • 8) Güneş saati ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Türkler tarafından icat edilmiştir.
    B) Hava bulutlu olduğu zaman kullanılmaz.
    C) Güneş battıktan sonra kullanılmaz.
    D) Yağmurlu günlerde kullanılmaz.
    Cevap: A
  • 9) Günümüzde kullandığımız takvim Miladi takvimdir. Miladi takvime göre bir yıl ................ günden oluşmaktadır.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) 360
    B) 365
    C) 370
    D) 375
    Cevap: B
  • 10) İhtiyaçlarımız, hayatımızı devam ettirebilmemiz için gerekli ve zorunlu olan şeylerdir.
    Aşağıda verilenlerden hangisi ihtiyaçlarımız arasındadır?

    A) Barınma
    B) Televizyon
    C) Cep telefonu
    D) Bisiklet
    Cevap: A
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi iletişinde en yeni teknolojidir?
    A) Mektup
    B) Cep telefonu
    C) İnternet
    D) Telgraf
    Cevap: C
  • 12) İnsanların kullandıkları malzemeleri atık olarak doğaya atmak yerine, bu atıkları tekrar işlenerek kullanıma sunulmasına ne denir?
    A) Ayırtma
    B) Çöp
    C) Kullanma
    D) Geri dönüşüm
    Cevap: D
  • 13) Halis oyuncakçıdan aldığı oyuncağı eve getirip açtığında oyuncağın kırık olduğunu görmüştür.
    Buna göre Halis aşağıdakilerden hangisini yaparsa doğru hareket etmiş olur?

    A) Oyuncağı tamir etmeye çalışırsa
    B) Oyuncağı aldığı yere faturasıyla birlikte götürürse
    C) Oyuncakçıyı polise şikayet ederse
    D) Bir daha oradan alış veriş yapmazsa
    Cevap: B
  • 14) Yaz tatilinde Fethi ailesiyle birlikte tatile gidecektir. Fethi aşağıdaki ulaşım araçlarından hangisi kullanırsa gideceği yere daha hızlı gider?
    A) Gemi
    B) Tren
    C) Otobüs
    D) Uçak
    Cevap: D
  • 15) Bir ürün alırken ürünün garanti belgesini kesinlikle istemeliyiz. Ancak bazı ürünlerde garanti belgesi kullanılmamaktadır.
    Aşağıdakilerden hangisinde garanti belgesi bulunur?

    A) Kola
    B) Çay
    C) Elektrikli süpürge
    D) Damacana su
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder