...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Matematik 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Birler basamağı 2 onlar basamağı 7 olan sayı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 27
    B) 72
    C) 73
    Cevap: B
  • 2) Onlar basamağı 9 birler basamağı sıfır olan sayı hangisidir?
    A) 80
    B) 70
    C) 90
    Cevap: C
  • 3) Ömer babasının getirdiği iki deste kalemi saymıştır. Ömer kaç tane kalem saymıştır?
    A) 10
    B) 20
    C) 30
    Cevap: B
  • 4) Ayşegül annesine 3 düzine gül almıştır.
    Buna göre Ayşegül annesine kaç tane çiçek vermiştir?

    A) 25
    B) 30
    C) 36
    Cevap: C
  • 5) Halis'in 4 düzine bilyesi vardır. Ancak bilyelerinden 8 tanesi kaybetmiştir. Buna göre Halis'in kaç tane bilyesi kalmıştır?
    A) 48
    B) 40
    C) 36
    Cevap: A
  • 6) 37 sayısının onlar basamağındaki sayıyı 2 artırıp birler basamağındaki sayıyı 4 azaltırsak yeni sayı hangisi olur?
    A) 53
    B) 35
    C) 45
    Cevap: A
  • 7) Fethi matematik kitabının 1. gün 17 sayfasını, 2.gün 29 sayfasını ve 3. gün de 6 sayfasını okuyarak bitiriyor.
    Buna göre matematik kitabı toplam kaç sayfadır?

    A) 50
    B) 51
    C) 52
    Cevap: C
  • 8) Aslan bahçesindeki ağaçları saymak istemektedir. Ancak ağaç sayısı fazla olduğu için 1. gün 12 ağaç, 2. gün 43 ağaç ve 3 gün 24 ağaç saymıştır. Böylece bahçedeki ağaçların hepsini saymıştır.
    Aslan'ın bahçesinde kaç tane ağaç vardır?

    A) 80
    B) 79
    C) 60
    Cevap: B
  • 9) Bir günde 10 sayfa hikaye okuyan Arda 5 günde toplam kaç sayfa kitap okur?
    A) 40
    B) 45
    C) 50
    Cevap: C
  • 10) Mehmet elinde bulunan 5 düzine kalemden 14 tanesini arkadaşına vermiştir. Mehmet'in son durumda kaç tane kalemi kalmıştır?
    A) 44
    B) 46
    C) 48
    Cevap: B
  • 11) Bir düzine ................... adettir.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) 10
    B) 12
    C) 14
    Cevap: B
  • 12) Bir deste ................... adettir.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) 10
    B) 12
    C) 14
    Cevap: A
  • 13) Bir yılda .......................... gün vardır.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) 300
    B) 365
    C) 400
    Cevap: B
  • 14) Bir gün .......................... saattir.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) 24
    B) 25
    C) 26
    Cevap: A
  • 15) Bir hafta .......................... gündür.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) 7
    B) 8
    C) 9
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder