...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Arapça 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) "طويل" kelimesinin zıt anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) باختصار
    B) شاب
    C) بسرعة
    D) جميل
    Cevap: A
  • 2) Aşağıda verilen kelimelerin zıt anlamlarını yanlarına yazınız.
    1. جميل : ......................
    2. بسرعة : ......................
    3: عظيم : ....................
    4. ارتفاع : ...................
    Cevap: 4:منخفض3:--صغير2:-- بطيء1: -- قبيح
  • 3) "Bu ağaç çok uzun" cümlesinin Arapçası aşağıdakilerden hangisidir?
    A) هذه الشجرة متموج جدا
    B) هذه الشجرة قديمة جدا
    C) هذه الشجرة طويلة جدا
    D) هذه الشجرة واسعة جدا
    Cevap: C
  • 4) "والدي أصغر سنا من والدي." cümlesinin Türkçe anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Babam annemden daha uzundur.
    B) Annem babamdan daha gençtir
    C) Annem babamdan daha uzundur.
    D) Babam annemden daha gençtir.
    Cevap: B
  • 5) Aşağıda verilenlerden hangisi tür bakımından diğerlerinden farklıdır?
    A) سيارة
    B) ترام
    C) مدرسة
    D) كبار السن
    Cevap: D
  • 6) Aşağıda verilenlerden hangisi soru tümcesi değildir?
    A) الذي
    B) متى
    C) جئت
    D) كيف
    Cevap: C
  • 7) Derste öğretmenine soru sormak isteyen Halis aşağıdakilerden hangisini kullanırsa soru cümlesi oluşturabilir?
    A) فهمت
    B) كيف
    C) كتابي
    D) تنفس
    Cevap: B
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi bir sıfat değildir?
    A) بسرعة
    B) بطيء
    C) جميل
    D) قلم
    Cevap: D
  • 9) Aşağıda verilen fiillerden hangisi olayın daha yaşanmamış olduğunu bildirir?
    A) مستقبلي
    B) رأيت
    C) أنا أقود
    D) قال
    Cevap: A
  • 10) كان من المفترض أن تناول العشاء
    Cümlesinde zaman bildiren kelime hangisidir?

    A) عمي
    B) مساء
    C) جاء
    D) هنا
    Cevap: B
  • 11) اثنا عشر + خمسة =؟
    İşleminin sonucu kaçtır?

    A) 10
    B) 15
    C) 17
    D) 19
    Cevap: C
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi verilen kelimelerden değildir?
    جذاب -- العمل الدؤوب -- آسف

    A) Hızlı
    B) Sevimli
    C) Çalışkan
    D) Üzgün
    Cevap: A
  • 13) Aşağıdaki kelimelerden hangisi önüne geldiği ismi nitelendirir?
    A) قلم
    B) قديم
    C) سجادة
    D) مدرسة
    Cevap: B
  • 14) مدرستنا بعيدة جدا.
    Cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Okulumuz çok yenidir.
    B) Okulumuz çok eskidir.
    C) Okulumuz çok uzaktadır.
    D) Okulumuz çok yakındadır.
    Cevap: C
  • 15) "Karnesinde altı tane zayıf getirdi." Cümlesinin Arapçası aşağıdakilerden hangisidir?
    A) تلقى التقدير في كارنيس.
    B) أحضر ستة في سلالته.
    C) جلب عشرة نقاط ضعف في سلالته.
    D) وقال انه لم يحصل كارنيس.
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder