...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Türkçe 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Pazar günü ailemle birlikte kahvaltı yapacağımız için çok neşeliydim.Birden aklıma bir soru geldi.Acaba ben büyüyünce ne olmalıydım? Hemen koştum anneme sordum. Annem:
    - Kızım bence doktor olmalısın, dedi.
    Babama aynı soruyu sordum. Babam:
    - Güzel kızıma avukatlık çok yakışır. Bence avukat olmalısın, dedi.
    Şaşırdım kaldım. Çünkü ben bilgisayar mühendisi olmak istiyordum. Bilgisayar mühendisi olsaydım ben mutlu olacaktım. Ben mutlu olunca hem annem hem de babam üzülmeyeceklerdi.
    Bu düşüncemi anneme ve babama söyledim. Hem güldüler, hem de beni yanaklarımdan öptüler.

    Çocuk neden neşeliymiş?
    …………………………………………………………………

    2. Birden aklına hangi soru gelmiş?
    ………………………………………………………

    3. Çocuk büyüyünce ne olmak istiyormuş?
    ……………………………………………………

    4. Metnin konusu nedir?
    ………………………………………………………
    Cevap:
  • 2) Ebru trafikte bir kavşaktan karşıdan karşıya geçecektir.
    Ebru'nun karşıya geçmesi için hangi rengin yanması gerekmektedir?

    A) Sarı
    B) Kırmızı
    C) Yeşil
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdaki kelimelerden hangisi tekildir?
    A) Elmalar
    B) Ağaç
    C) Cevizler
    Cevap: B
  • 4) Aşağıdaki kelimelerden hangisi çoğuldur?
    A) Leğen
    B) Ağaç
    C) Bilyeler
    Cevap: C
  • 5) Ebru, Rüveyda'dan daha "hızlı" koşuyor.
    Cümlesinde tırnak içindeki sözcüğün zıt anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Uzun
    B) Yavaş
    C) Yüksek
    Cevap: B
  • 6) Mustafa Kemal Atatürk kaç yılında doğmuştur?
    A) 1990
    B) 1980
    C) 1881
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdaki kelimelerden hangisi alfabetik sıraya göre en sonda yer alır?
    A) Balık
    B) Bozuk
    C) Börek
    Cevap: C
  • 8) Aşağıdaki kelimelerden hangisi alfabetik sıraya göre en başta yer alır?
    A) Zorluk
    B) Zaman
    C) Zabıta
    Cevap: C
  • 9) Aşağıda karışık olarak verilen kelimeleri uygun şekilde sıraya koyarak cümleyi oluşturunuz.
    1. yapıyor / Annem / mutfakta / yemek.

    2. okul / yarın / edildi. / tatil

    Cevap: 1: Annem mutfakta yemek yapıyor. -- 2: Okul yarın tatil edildi.
  • 10) Aşağıdaki kelimelerin eş anlamlılarını yanlarına yazınız.
    1. Güz: ....................
    2. Yıl: ......................
    3. Misafir: .................
    4. Cevap: ..................
    Cevap: 1: Sonbahar -- 2: Sene -- 3: Konuk -- 4: Yanıt
  • 11) Aşağıda verilen cümlelerde parantezi içine uygun soru işaretini koyunuz.
    1. Babam bugün okula geldi( )
    2. Bana biraz yardım edebilir misin ( )
    3. Teyzem ne zaman gelir( )
    4. Sabahları çok susuyorum ( )
    Cevap: 1: ( . ) -- 2: (?) -- 3: ( ?) -- 4: (.)
  • 12) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi çoğuldur?
    A) Arkadaşım
    B) Salon
    C) Kitaplar
    Cevap: C
  • 13) " Dün arkadaşlarımla beraber biraz kestane topladık."
    Cümlesindeki çoğul kelime aşağıdakilerden hangisidir?

    A) kestane
    B) biraz
    C) arkadaşlarımla
    Cevap: C
  • 14) Aşağıdaki kelimelerden hangisi tekildir?
    A) kalemtraş
    B) kalemler
    C) silgiler
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder