...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Türkçe 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) "Kalem" kelimesi aşağıdaki yapım eklerinden hangisini alırsa kalem satan kişi anlamına gelir?
    A) - lik
    B) - ci
    C) - siz
    Cevap: B
  • 2) "Su" kelimesi aşağıdaki yapım eklerinden hangisini alırsa su konulan kap anlamına gelir?
    A) - luk
    B) - cu
    C) - suz
    Cevap: A
  • 3) Tüm "aile" yemeğe katıldı.
    Tırnak içindeki kelimenin türü hangisidir?

    A) Topluluk ismi
    B) Tekil isim
    C) Çoğul isim
    Cevap: A
  • 4) "İşiniz saat kaça kadar sürer( )"
    Cümlesinin sonuna aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi gelmelidir?

    A) Soru işareti
    B) Nokta
    C) Ünlem
    Cevap: A
  • 5) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
    A) Akşama ne yemek yapacaksın?
    B) Ömer. Halis ve Rıdvan dışarıda oyun oynuyor.
    C) Bugün matematik dersi var.
    Cevap: B
  • 6) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
    A) ben yarın İzmir're gidiyorum.
    B) Sabah uyandığımda Kar yağmıştı.
    C) Yaz tatilinde köylerine gitmişler.
    Cevap: C
  • 7) Öğretmen sınıfa geldiği "vakit" herkes susar.
    Tırnak içine alınmış kelimenin yerine hangi kelime gelirse cümlenin anlamı aynı olur?

    A) Akşam
    B) Zaman
    C) Durum
    Cevap: B
  • 8) İki arkadaş birbirlerini görünce uzunca bir süre "hasret" giderdiler.
    Tırnak içine alınmış kelimenin yerine hangi kelime gelirse cümlenin anlamı aynı olur?

    A) Özlem
    B) Zaman
    C) Yas
    Cevap: A
  • 9) Aşağıda verilen kelimelerin zıt anlamlarını yanlarına yazınız.
    1. Siyah: .................
    2. Şişman: .......................
    3. Hızlı: ...................
    4. Uzun: ...................
    5. Yaşlı: ...................
    Cevap: 1: Beyaz -- 2: Zayıf -- 3: Yavaş -- 4: Kısa -- 5: Genç
  • 10) Sabah geç .....................
    Cümlesinde noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A) Uyudum
    B) Kalktım
    C) Koştum
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder