...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Biyoloji 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Ana bireyden aynı kalıtsal özellikleri alan üreme biçimi hangisidir?
    A) Eşeyli üreme
    B) Polenli üreme
    C) Eşeysiz üreme
    D) Doğrudan üreme
    E) Sporla üreme
    Cevap: C
  • 2) Asit ve bazın nötürleşerek tepkimeye girmesi sonucu aşağıdakilerden verilenlerden hangileri açığa çıkar?
    A) su - mineral
    B) tuz -- su
    C) tuz -- mineral
    D) su -- kükürt
    E) tuz -- fosfor
    Cevap: B
  • 3) Minerallerle ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Canlılar tarafından sentezlenerek elde edilir.
    B) Vücuda bazlar, tuzlar ya da besinler yoluyla alınır.
    C) Düzenleyici görevalırlar
    D) Eksikliklerinde metabolik etkinlikler aksar.
    E) Kofaktör olarak görevleri vardır.
    Cevap: A
  • 4)
    * Kemik ve dişlerin yapısına katılır
    * Kanın pıhtılaşmasında görevalır
    * Sinir ve kas fonksiyonları için gereklidir.
    Yukarıda verilenler hangi mineralin görevidir?

    A) Fosfor
    B) Potasyum
    C) Kalsiyum
    D) Sodyum
    E) Magnezyum
    Cevap: C
  • 5) Eksikliğinde kemik ve diş gelişiminde problemler görülen mineral aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Fosfor
    B) Potasyum
    C) Kalsiyum
    D) Sodyum
    E) Magnezyum
    Cevap: A
  • 6) Asit-baz dengesinin sağlanmasında, hücre içi ve dışı su dengesinin ayarlanmasında ve mide özsuyunun oluşumunda görevli olan mineral hangisidir?
    A) Fosfor
    B) Potasyum
    C) Klor
    D) Sodyum
    E) Magnezyum
    Cevap: C
  • 7) Vücudumuz için gerekli olan minerallerden olan potasyum ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Kalp ritmini düzenler
    B) Su dengesini ayarlar
    C) Sinir hücrelerinde uyartı iletimi için gereklidir.
    D) Eksikliğinde kaslarda kramp olur.
    E) Fazla alındığında akciğerlerde problemler oluşur.
    Cevap: E
  • 8) Eren biyoloji dersindeki proje ödevi için bitki yetiştirmektedir. Ancak bitkinin yapraklarında sararma olduğunu gözlemlemiştir.
    Buna göre Eren bitkiye hangi minerali eksik olarak vermiştir?

    A) Klor
    B) Sodyum
    C) Magnezyum
    D) Fosfor
    E) Demir
    Cevap: E
  • 9) Harun her gün dişlerini düzenli olarak fırçalamasına rağmen dişlerinin gelişiminde aksaklıkların ve problemlerin olduğunu gözlemlemiştir.
    Harun aşağıda verilen minerallerden hangisini eksik aldığı için böyle bir problemle karşılaşmış olabilir?

    A) Klor
    B) Sodyum
    C) Magnezyum
    D) Flor
    E) Demir
    Cevap: D
  • 10) Gerekli minerallerden olan çinko ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Bazı enzimlerin yapısına katılır.
    B) Bağışıklık sistemini güçlendirir.
    C) Amino asitlerin sentezi için gereklidir.
    D) Eksikliğinde tırnaklarda beyaz lekeler, ciltte akne oluşturur.
    E) Fazla alındığında ciltte sararmaya yol açar.
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder