...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF İngilizce 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) What is your grandmather name?
    …………………………………………………






    Cevap:
  • 2) Aşağıda verilen aile üyelerinin Türkçe anlamlarını yanlarına yazınız.
    1. Mother: ............................
    2: Grandfather: ...................
    3. Sister: .......................
    4. Aunt: ....................
    5. Brother: ....................
    Cevap: 1: Anne -- 2: Büyük baba -- 3: Kız kardeş -- 4: Hala, Teyze -- 5: Erkek kardeş
  • 3) Aşağıda Türkçe olarak verilmiş kelimeleri İngilizce olarak yazınız.
    1. Arkadaş : .................
    2. Uyumak: ..................
    3. Otobüs: ....................
    4: Ödev: ......................
    5: Araba sürmek: .........................
    Cevap: 1: Friend -- 2: Sleep -- 3: Bus -- 4: Homework -- 5: Drive
  • 4) Aşağıda 10 ritmik sayılar verilmiştir. Boşlukları uygun olanlarla doldurunuz.
    sixty -- one hundred -- seventy -- ninety -- twenty -- fifty

    a. Ten
    b. ...........
    c. Thirty
    d. Fourty
    e. ..............
    f. ..............
    f. ..............
    g. eighty
    h. ...........
    j. .............
    Cevap: b: twenty -- e: fifty -- f: sixty -- f: seventy -- h: ninety -- j: one hundred
  • 5) Aşağıda verilen işlemleri İngilizce olarak cevaplayınız.
    1. five * two : ................
    2. three + eight: ................
    3. one - one: ................
    4. seven + six: .............
    5: two * three: .............
    Cevap: 1: ten -- 2: eleven -- 3: zero -- 4: thirteen -- 5: six
  • 6) Sabah İngilizce dersine giren Sude öğretmenine aşağıdakilerden hangisini derse doğru olur?
    A) Good morning
    B) Good afternoon
    C) Good evening
    D) Good night
    Cevap: A
  • 7) Sokakta oyun oynayan Ömer ile Halis akşam olduğu için evlerine gideceklerdir. Buna göre aşağıdakilerden hangisini birbirlerine demeleri daha doğru olur?
    A) Good morning
    B) Good afternoon
    C) Good evening
    D) Good night
    Cevap: C
  • 8) İngilizce öğretmeni sınıfta ders anlatırken arkadaki öğrencilerin aralarında konuştuklarını görmüştür. Öğretmen öğrencilere sessiz olmalarını İngilizce olarak söylemiştir.
    Buna göre öğretmen aşağıdakilerden hangisini söylemiştir?

    A) Sit down
    B) Be quiet
    C) Write down
    D) Get out
    Cevap: B
  • 9) Aşağıda verilen vücudumuzun bölgelerinin İngilizcelerini yanlarına yazınız.
    1. Burun: ..............
    2. Kulak: ..............
    3. Kafa: .............
    4. Kol: ...........
    5. Göz: ..............
    6. Ağız: ..............
    7. Diz: ................
    Cevap: 1: Nose -- 2: Ear -- 3: Head -- 4: Arm -- 5: Eye -- 6: Mouth -- 7:Knee
  • 10) Derse giren İngilizce öğretmeni Mustafa öğrencilere hangisini derse öğrenciler oturun demiş olur?
    A) Get up
    B) Get in
    C) Sit down
    D) Sit in
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder