...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerin hangisinde öğrencilerin fiziksel özelliği ile ilgili bir bilgi verilmiştir?
    A) Furkan; siyah saçlı, yeşil gözlü bir erkektir.
    B) Ömer bilgisayar oyunlarını çok sever.
    C) Saniye duygusal bir yapıya sahiptir.
    Cevap: A
  • 2) İyi anlaşan iki arkadaş için, aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
    a) Mutlaka aynı yeteneklere sahip olurlar.
    b) Birlikte oyun oynamaktan hoşlanırlar.
    c) Üzüntülerini ve mutluluklarını paylaşırlar.
    Cevap: A
  • 3) Standart olmayan uzunluk ölçü birimlerimizi yazalım.
    (Ölçtüğümüzde herkesin farklı sonuçlar elde edeceği ölçü birimleri)

    *
    *
    *
    *
    *
    Cevap:
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    a) 9 sayısına 3 eklersek bir deste olur.
    b) Bir deste, bir düzineden 2 fazladır.
    c) 2 destenin 4 eksiği 16’dır.
    Cevap:
  • 5) Aşağıdaki sayıları büyükten küçüğe doğru aralarına virgül koyarak sıralayalım.
    10, 33, 8, 65 ..

    Cevap:
  • 6) Güneşin doğduğu yön hangi yöndür?
    A) Batı
    B) Güney
    C) Doğu
    Cevap: C
  • 7) Akşam olduğu zaman güneş hangi yöne doğru batar?
    A) Batı
    B) Güney
    C) Doğu
    Cevap: A
  • 8) İnsanların birbirleri arasında duygu ve düşüncelerini paylaşmasında ........................... denir.
    Boşluğa hangisi gelmelidir.

    A) İletişim
    B) Konuşma
    C) Empati
    Cevap: A
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi dini bayramlarımızdandır.
    A) Gençlik ve spor bayramı
    B) 30 Ağustos Zafer bayramı
    C) Ramazan bayramı
    Cevap: C
  • 10) Aşağıdaki iletişim araçlarından hangisi günümüzde pek sık kullanılmaz?
    A) Mektup
    B) İnternet
    C) Telgraf
    Cevap: C
  • 11) Vücudumuzda kanı pompalama görevini yapan organ hangisidir?
    A) Akciğer
    B) Kalp
    C) Böbrek
    Cevap: B
  • 12) Yediğimiz yiyecekleri sindirmemize yardımcı olan organ hangisidir?
    A) Akciğer
    B) Kalp
    C) Mide
    Cevap: C
  • 13) Makinistler aşağıdaki araçlardan hangisini kullanır?
    A) Otobüs
    B) Uçak
    C) Tren
    Cevap: C
  • 14) Ayşenur dengeli ve düzenli beslenmek istemektedir.
    Buna göre Ayşenur aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

    A) Her besinden yeterince yemelidir.
    B) Çok fazla yemek yemelidir.
    C) Sadece meyve yemelidir.
    Cevap: A
  • 15) Sınıfımıza başkan seçeceğimiz zaman başkanı kimin seçmesi gerekmektedir?
    A) Öğretmenin
    B) Öğrencilerin
    C) Okul müdürünün
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder