...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Fen Bilimleri 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi boşaltım sistemine yardımcı organlardan değildir?
    A) Deri
    B) Karaciğer
    C) Böbrek
    D) Kalın bağırsak
    Cevap: B
  • 2) İşitme olayın basamakları aşağıda verilmiştir. Boş bırakılan basamakları doldurunuz.
    1. Ses dalgaları
    2. ....................
    3. ....................
    4. Kulak Zarı
    5. .................
    6. ..................
    7. Duyu sinirleri
    8. Beyin
    Cevap: 2: Kulak kepçesi -- 3: kulak yolu -- 5: Çekiç, örs, üzengi kemiği -- 6: Salyangoz
  • 3) İşitme olayında çevreden gelen ses dalgalarını hangisi tarafından toplanarak ses kulak yoluna iletilir?
    A) Kulak zarı
    B) Kulak kepçesi
    C) Üzengi kemikleri
    D) Salyangoz
    Cevap: B
  • 4) Duyu organlarımızdan biri olan burun ile ilgili aşağıdaki verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Burun sadece koku alma görevini yapar
    B) Burun önden dışarıya, arkadan yutağa açılır.
    C) Burundaki sarı bölgede duyu almaçları bulunur.
    D) Alınan havanın nemlendirilmesini yapar.
    Cevap: A
  • 5) Koku alma olayı basamakları ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Bir maddenin kokusunun alınabilmesi için o maddeden koku taneciklerinin havaya yayılması gerekir.
    B) Sarı gölgedeki mukus içinde çözünen koku tanecikleri koku almaçlarını uyarır.
    C) Koku tanecikleri burun deliklerinden yutağa geçer
    D) Oluşan uyartılar sinirlerle beyne iletilir.
    Cevap: C
  • 6) Dil ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?
    A) Sadece konuşmamıza yardımcı olur.
    B) Çok sayıda tat tomurcuğu vardır.
    C) Acı, tatlı, tuzlu gibi tatları dilimizin üst bölgesi algılar.
    D) Dilin besinlerin sindiriminde görevi yoktur.
    Cevap: B
  • 7) Aşağıya tat alma olayını yazınız.




    Cevap: Besinlerin tükürükte çözünüp, tat tomurcuklarında ki almaçlar tarafından uyarılır. Oluşan uyartılar sinir hücreleri ile beyne taşınır. Beyin tadı algılar.
  • 8) Arzu nezle olduğunda yediği yemeklerden tat alamadığını görmüştür.
    Bunun nedeni aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    A) Yemeğin tatsız olması
    B) Arzu'nun iştahının olmaması
    C) Koku ve tat alma beyinde aynı yerde olması
    D) Yemekte yeterince vitamin olmaması
    Cevap: C
  • 9) Cisimlerin sertliğini, yumuşaklığını, sıcaklık - soğukluğunu algılamamızı sağlayan duyu organımız hangisidir?
    A) Dil
    B) Göz
    C) Burun
    D) Deri
    Cevap: D
  • 10) Duyu organlarımızdan olan deri ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Üst deri ve alt deri olarak iki kısmı vardır.
    B) Vücudun dışını tamamen kaplar
    C) Üst deri derinin üst bölümündeki hücreler ölüdür.
    D) Deriye rengini veren alt deridir.
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder