...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilenlerden hangisi 1. Dünya savaşında ittifak devletlerine savaştan önce katılan devletlerden değildir?
    A) Almanya
    B) Avusturya-Macaristan
    C) İtalya
    D) Osmanlı Devleti
    Cevap: D
  • 2) 1. Dünya savaşının özel nedenlerinden 4 tanesini aşağıya yazınız.
    1.
    2.
    3.
    4.
    Cevap: 1: Rusya ile Avusturya - Macaristan arsındaki çekişmeler -- 2: Rusya'nın yürüttüğü Panslavizm politikası -- 3: Avusturya-Macaristan'ın yürüttüğü Pancermenizm politikası -- 4: Alsas- Loren bölgesi sorunu
  • 3) 1. Dünya savaşının başlamasında etkili olan Avusturya - Macaristan İmparatorluğu veliahdının öldürülmesi nerede olmuştur?
    A) Batum
    B) Saraybosna
    C) Bulgaristan
    D) Atina
    Cevap: B
  • 4) Aşağıda verilenlerden hangisi Almanya'nın Osmanlı devletini savaşa sokma ve ittifak kurma düşüncelerinden biri olamaz?
    A) Yeni cephelerin açılması
    B) Osmanlı devletinin nüfus gücünden yararlanacak
    C) Osmanlı devletinin halifelik ünvanından yararlanacak.
    D) Osmanlı devletinin sömürgelerinden yararlanacak.
    Cevap: D
  • 5) 1. Dünya savaşında Osmanlı devletinin Almanya'nın yanında girmesinde Enver paşa çok önemli rol oynamıştır.
    Aşağıda verilenlerden hangisi Enver paşanın Almanya'nın yanında girmek istemesinin sebeplerinden biri olamaz?

    A) Alman disiplinine güvenmesi
    B) Almanya'nın savaşı kazanacağına inancı
    C) Kaybedilen toprakların geri alınacağına inancı
    D) Yeni sömürgeler bulacağına inancı
    Cevap: D
  • 6) Osmanlı devletinin 1. Dünya savaşına girişinde Alman gemileri olan Goeben ve Breslau Çanakkale boğazına gelmiştir. Osmanlı devleti bu iki gemiye hangi isimleri koyarak Türk bayrağı çekmiştir?
    A) Yavuz ve Midilli
    B) Yavuz ve Yağız
    C) Kürşad ve Yavuz
    D) Midilli ve Kürşad
    Cevap: A
  • 7) Osmanlı devletinin tarafsızlığını terk ederek ittifak devletlerinin yanında savaşa girmesi hangi olayla olmuştur?
    A) Avusturya- Macaristan veliahtının öldürülmesiyle
    B) Sivastopo ve Odessa limanlarının bombalanmasıyla
    C) İngiliz gemilerine ateş açılmasıyla
    D) Alman gemilerini Çanakkale boğazına alışıyla
    Cevap: A
  • 8) Osmanlı devletinin ittifak devletlerinin yanında savaşa girmesiyle itilaf devletleri kendileri arasında gizli antlaşmalar yaparak Osmanlı devletini kendi aralarında paylaşmışlardır.
    Buna göre aşağıda verilenlerden hangisi Rusya'nın sahip olacağı topraklar arasında değildir?

    A) Marmara denizi ve kıyıları
    B) Trakya'nın güneyi
    C) Güneydoğu Anadolu
    D) Doğu Anadolu
    Cevap: C
  • 9) Aşağıda verilenlerden hangisi Osmanlı devletinin birinci dünya savaşında yer aldığı savunma cephelerinden değildir?
    A) Çanakkale
    B) Kafkas
    C) Irak
    D) Sina-Filistin-Suriye
    Cevap: B
  • 10) Aşağıda verilenlerden hangisi Osmanlı devletinin birinci dünya savaşında yer aldığı taaruz cephelerindendir?
    A) Çanakkale
    B) Kafkas
    C) Irak
    D) Sina-Filistin-Suriye
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder