...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilenlerden hangisi gaz halinde bir maddedir?
    A) Bardaktaki su
    B) Dağlardaki karlar
    C) Havadaki bulutlar
    D) Göldeki su
    Cevap: C
  • 2) Ahmet sabahları evden işe koşarak gitmektedir.
    Ahmet koşarken aşağıdakilerden hangisi olması beklenmez?

    A) Nabız sayısının artması
    B) Solunumun hızlanması
    C) Kalp atışının yavaşlaması
    D) Kan pompalamasının artması
    Cevap: C
  • 3) Bekir, bidonda bulunan bir miktar suyun hacmini ölçmek istemektedir.
    Buna göre Bekir aşağıdakilerden hangisini kullanırsa suyun hacminin en doğru şekilde ölçer?

    A) Su bardağıyla
    B) Dereceli kapla
    C) Leğenle
    D) Terazi ile
    Cevap: B
  • 4) Hızla giden bir arabayı durdurmak için hangi kuvvet kullanılır?
    A) Döndürme
    B) Hızlandırma
    C) Sallanma
    D) Yavaşlatma
    Cevap: D
  • 5) Bir maddenin cisim olarak adlandırılabilmesi için şekil alması gerekmektedir.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi cisimdir?

    A) Taş
    B) Ağaç
    C) Masa
    D) Dağ
    Cevap: C
  • 6) Önüne ışık geldiği zaman ışığı arka tarafa geçiren maddelere saydam madde denmektedir.
    Buna göre aşağıda verilenlerden hangisi saydam madde değildir?

    A) Naylon
    B) Cam
    C) Buz
    D) Tahta
    Cevap: D
  • 7) Sıvı maddelerin ısı vererek katı hale geçmesine ne denir?
    A) Erime
    B) Buharlaşma
    C) Donma
    D) Kırağınlaşma
    Cevap: C
  • 8) Canlılık fonksiyonlarımızdan en önemlisi olan solunumda oksijen alıp ............................. gazı dışarıya vermekteyiz.
    Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A) Azot
    B) Karbondioksit
    C) Oksijen
    D) Fosfor
    Cevap: B
  • 9)
    * İç organlarımızı korur
    * Vücuda destek olur
    * Vücudumuza şekil verir
    Yukarıda verilenler hangisinin görevidir?

    A) Kaslar
    B) Eklemler
    C) İskelet
    D) Sinirler
    Cevap: C
  • 10) Aşağıda maddelerin halleri ile ilgili verilenlerden hangisi doğrudur?
    A) Sıvıların belirli bir şekli vardır.
    B) Gazlar katılara göre daha az sıkıştırılabilir
    C) Katı maddelerin belirli bir şekilleri vardır.
    D) Gazlar bulundukları ortamda yayılma özellikleri yoktur
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder