...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Güzel bir işe başlarken Allah'ın ismini anmamız gerekmektedir.
    Bunun için aşağıdakilerden hangisini söyleriz?

    A) Elhamdülillah
    B) Çok şükür
    C) Bismillahirrahmanirrahim
    D) İnşallah
    Cevap: C
  • 2) Yüce Allah bizlere bir çok nimet vermiştir.
    Allah'ın bizlere verdiği nimetler karşısında aşağıdakilerden hangisini dememiz daha doğru olur?

    A) Elhamdülillah
    B) Ya Allah
    C) Bismillahirrahmanirrahim
    D) İnşallah
    Cevap: A
  • 3) Ayşe arkadaşlarıyla konuşurken sürekli arkadaşlarıyla alay edici sözler söylemektedir.
    Ayşe'nin yapmış olduğu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ayşe iyi ahlak göstermiştir.
    B) Ayşe kötü ahlak göstermiştir.
    C) Arkadaşları tarafından çok sevilmektedir.
    D) Ayşe arkadaşlarına iyi davranışlarda bulunmaktadır.
    Cevap: B
  • 4) Yakınını kaybeden birisine aşağıdakilerden hangisini söylememiz daha doğru olur?
    A) Başın sağolsun
    B) Geçmiş olsun
    C) Kolay gelsin
    D) Allah korusun
    Cevap: A
  • 5) Yasin sınıfa geldiğinde aşağıdakilerden hangisini söylerse arkadaşlarına selam vermiş olmaz?
    A) Merhaba
    B) Maşallah
    C) Selamün aleyküm
    D) Günaydın
    Cevap: B
  • 6) Aşağıda verilenlerden hangisi manevi temizlik değildir?
    A) Elbiselerini temiz tutmak
    B) Dürüst olmak
    C) Yardım sever olmak
    D) Güvenilir olmak
    Cevap: A
  • 7)
    * Dedikodu yapmak
    * Yalan söylemek
    * Yardımsever olmak
    * Dürüst olmak
    * Cimri olmak
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi günah sayılan davrışlardandır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: C
  • 8)
    * Dedikodu yapmak
    * Yalan söylemek
    * Yardımsever olmak
    * Dürüst olmak
    * Cimri olmak
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi sevap sayılan davrışlardandır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: B
  • 9) Aşağıda verilen cümlelerden maddi temizlik olanların sonuna Maddi manevi temizlik olanların sonuna Manevi yazınız.
    1. Dişlerimizi fırçalamak ...............
    2. Yalan söylememek ....................
    3. Güvenilir olmak .................
    4. Tırnaklarımızı temiz tutmak ...................
    5. Cömert olmak ..................
    Cevap: 1: Maddi -- 2: Manevi -- 3: Manevi -- 4: Maddi -- 5: Manevi
  • 10) Peygamber efendimizin doğum yılı ve doğum yeri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
    A) 571 -- Mekke
    B) 632 -- Mekke
    C) 571 -- Medine
    D) 632 -- Medine
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder