...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Matematik 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki üç basamaklı doğal sayıların okunuşlarını yanlarına yazınız.
    a.132:

    b.456:

    c:801:

    d. 605:
    Cevap: a: yüz otuz iki -- b: dört yüz elli altı -- c: sekiz yüz bir -- d: altı yüz beş
  • 2) " Sekiz yüz doksan iki " okunuşu verilen sayı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 892
    B) 982
    C) 802
    Cevap: A
  • 3) 719 sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
    A) Yedi yüz on
    B) Yedi yüz on dokuz
    C) Yedi yüz dokuz
    Cevap: B
  • 4) 649 sayısının sayı değerleri toplamı kaçtır?
    A) 20
    B) 18
    C) 19
    Cevap: C
  • 5) Aşağıda verilen sayıları sembol kullanarak küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
    356, 789, 192, 807, 981, 891
    ..............................................................
    Cevap: 192 -- 356 --- 789 -- 807 -- 891 -- 981
  • 6) Afra Sultan'ın 500 Tl'si vardır. Afra Sultan 240 Tl'ye ayakkabı alırsa geriye ne kadar parası kalmıştır?
    A) 160
    B) 260
    C) 360
    Cevap: B
  • 7) Ahmet'in elinde 42 tane kalem vardır. Ahmet elindeki kalemlerin 13 tanesini küçük kardeşine, 7 tanesini de arkadaşına vermiştir. Buna göre son durumda Ahmet'in elinde kaç tane kalem kalmıştır?
    A) 23
    B) 30
    C) 32
    Cevap: A
  • 8) 32 sayısının 20 katının 50 eksiği kaçtır?
    A) 600
    B) 590
    C) 550
    Cevap: B
  • 9) 51 sayısının 10 katının 85 eksiği kaçtır?
    A) 465
    B) 475
    C) 485
    Cevap: A
  • 10) Aynur, dikdörtgen biçimindeki okul bahçesinin uzun kenarının 62m kısa kenarının 19m olduğunu ölçmüştür. Buna göre bahçenin çevresi kaç metredir?
    A) 152
    B) 162
    C) 172
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder