...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Kur’an-ı Kerim 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Allah birçok peygamber göndermiştir.
    B) Gönderilen tüm peygamberlere ilahi kitap verilmiştir.
    C) Gönderilen son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)'dir.
    D) Gönderilen son ilahi kitap Kur'an-ı Kerim'dir
    Cevap: B
  • 2) “Bu Kur’an; kendisiyle uyarılsınlar, Allah’ın ancak tek ilah olduğunu bilsinler ve akıl
    sahipleri düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara bir bildiridir.”
    Ayetinden aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?

    A) Kur'an Allah tarafından bize gönderilmiştir.
    B) Biz insanlara gönderilmiş bir bildiridir.
    C) Gönderilmiş son ilahi kitaptır
    D) Yüce Allah'ın tektir.
    Cevap: C
  • 3) Kur'an-ı Kerimde geçmiş peygamberler ve milletlerle ilgili olarak anlatılan ibret verici olaylara ne denir?
    A) Kıssa
    B) Hikaye
    C) Dua
    D) İlahi
    Cevap: A
  • 4) Kıssalarla ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Geçmiş peygamberlerin hayatlarını anlatır.
    B) Geçmiş milletlerin ibret verici olaylarını anlatır.
    C) İbret verici ve ders verme özelliği vardır.
    D) Kıssalara hadislerden ulaşırız.
    Cevap: D
  • 5) Hz. İbrahim'e geleceği müjdelenen peygamber aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Hz. Muhammed
    B) Hz.İshak
    C) Hz. İsa
    D) Hz. Musa
    Cevap: B
  • 6) Aşağıda verilen özelliklerden hangisi Hz. Yakub'un özelliklerinden değildir?
    A) Uzun boylu ve tatlı dilli.
    B) Güler yüzlü
    C) Vakar sahibi
    D) Lakabı İslamdı.
    Cevap: D
  • 7) Hz. İbrahim'im torunu ve Hz. İshak'ın oğlu olan ve Kur'anda kıssası bulunan peygamber aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Hz. İsmail.
    B) Hz. Musa
    C) Hz. Yakup
    D) Hz. İsa
    Cevap: C
  • 8)
    * Güzel yüzlü ve sevimli
    * Hz. Yakub'un oğlu
    * Rüyaları analiz edebilir
    Yukarıda verilen özellikler hangi peygamberimeze aittir.

    A) Hz. İsmail.
    B) Hz. Musa
    C) Hz. Yusuf
    D) Hz. İsa
    Cevap: C
  • 9) “…Yavrucuğum! Rüyanı kardeşlerine anlatma. Yoksa sana tuzak kurarlar. Çünkü şeytan,
    insanın apaçık düşmanıdır.”
    Ayeti hangi peygamberden bahsetmektedir?

    A) Hz. İsmail.
    B) Hz. Musa
    C) Hz. İshak
    D) Hz. Yusuf
    Cevap: D
  • 10) Hz. Yusuf ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Hz. Yakub'un oğludur.
    B) 21 kardeşi vardır.
    C) Rüyaları anlama mucizesine sahiptir.
    D) Kardeşleri tarafında kuyuya atılmıştır.
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder