...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Arapça 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda Arapça olarak verilen cümleleri Türkçeye çeviriniz.
    1. كنت متأخرا بالأمس.

    2. انها في وقت متأخر للطبقة مرة أخرى.

    3.أعطى قلمه لصديقه.

    Cevap: 1: Dün akşam geç yattım -- 2: Yine derse geç kaldı -- 3: Kalemini arkadaşına verdi
  • 2) متى جاء المستأجرون؟ sorusunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Sabah
    B) Otobüs
    C) Okulda
    D) Evdeler
    Cevap: A
  • 3) Aşağıda Arapça olarak verilen kelimelerin anlamlarını yazınız.
    1. كتاب: ................

    2. معلم: .................

    3. حافلة: ................

    4.باخرة: ..............

    5.الكمبيوتر: ...............
    Cevap: 1: Kitap -- 2: Öğretmen -- 3: Otobüs -- 4: Vapur -- 5:Bilgisayar
  • 4) Aşağıda Türkçe olarak verilen kelimelerin Arapçalarını yazınız.
    1. Kitap
    2. Dağ
    3: Dolap:
    4: Uçak
    5. internet:
    Cevap: الإنترنت -- كتاب -- جبل -- خزانة -- الطائرات
  • 5) Aşağıda verilenlerden hangisi diğerlerine göre farklıdır?
    A) سيارة
    B) سيارة أجرة
    C) سيارة
    D) الكمبيوتر
    Cevap: D
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi kara ulaşım aracıdır?
    A) الطائرات
    B) باخرة
    C) حافلة
    D) الكمبيوتر
    Cevap: C
  • 7) Aşağıda verilenlerden hangisi nesne değildir?
    A) مكتبة
    B) مقعد
    C) شقيق
    D) اصيص الزهور
    Cevap: C
  • 8) Aşağıda verilenlerden hangisi birinci dereceden akraba değildir?
    A) أم
    B) شقيق
    C) والد
    D) صديق
    Cevap: D
  • 9) Aşağıda verilenlerden hangisi iletişim araçlarından değildir?
    A) سماعة
    B) هاتف
    C) الإنترنت
    D) رسالة
    Cevap: A
  • 10) Aşağıda verilen metni Türkçeye çeviriniz.

    وكان اثنا عشر صباحا عندما خرج مع أصدقائه. كانت هناك الرياح الصعبة خارج. كانوا يرتدون ملابس جيدة إلى البرد.




    Cevap: Arkadaşlarıyla dışarı çıktığında saat on ikiydi. Dışarıda sert bir rüzgar vardı. Üşümemek için üzerlerini iyi giyinmişlerdi.
Yorum Yap
Gönder