...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Kimya 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilen levha hangisi içindir?

    A) Yakıcı madde
    B) Yanıcı madde
    C) Korozif madde
    D) Tahriş edici madde
    E) Patlayıcı madde
    Cevap: B
  • 2) Aşağıda verilen levha hangisi içindir?

    A) Yakıcı madde
    B) Yanıcı madde
    C) Korozif madde
    D) Tahriş edici madde
    E) Patlayıcı madde
    Cevap: C
  • 3) Aşağıda verilenlerden hangisi kimyasal endüstride çalışanlar için olası iş tehlikelerinden değildir?
    A) DNA yapısını bozabilir
    B) Akciğer hastalıklarına yol açabilir
    C) Solunum hastalıklarına yol açabilir
    D) Kanser oluşumuna neden olabilir
    E) Zihinsel hastalığa neden olabilir
    Cevap: E
  • 4)
    * İnsan vücudundaki su dengesini korur
    * Vücut sıvılarının nötrlük düzeyinin korunmasını sağlar
    * Besinlerin hücre duvarından geçişini sağlar
    Yukarıda verilenler hangi elementin görevidir?

    A) Potasyum
    B) Sodyum
    C) Demir
    D) Kalsiyum
    E) Magnezyum
    Cevap: B
  • 5) Aşağıda verilenlerden hangisi potasyumun insan sağlığı için önemlerinden değildir?
    A) Vücuttaki iyon dengesini ayarlar
    B) Kandaki glikoz seviyesini ayarlar
    C) Hormonların kontrolünde görevalır
    D) Sinir işlevlerinin çalışmasında görevalır
    E) Topraktaki iyon dengesini sağlar
    Cevap: E
  • 6) Neredeyse her gün reklamlarda da bolca gösterilen, insanlarda kemiklerin sağlıklı olması, iskelet ve dişlerin korunmasında oldukça önemli rol oynayan element hangisidir?
    A) Sodyum
    B) Magnezyum
    C) Kalsiyum
    D) Demir
    E) Potasyum
    Cevap: C
  • 7)
    * Vücuttaki sıcaklığın düzenlenmesinde rol oynar
    * Derinin nemlenmesini sağlar
    * Toksinlerin atılmasını sağlar
    Yukarıda verilen element hangisidir?

    A) Sodyum
    B) Magnezyum
    C) Kalsiyum
    D) Demir
    E) Su
    Cevap: E
  • 8) Aşağıdaki boşlukları verilen kelimelerle tamamlayınız.
    Kalsiyum-- Su -- Potasyum -- Sodyum -- Demir

    1. Sinir ve kasların işlevlerinde yardımcı olan element .........................
    2. Toksinlerin atılmasını ve böbreklerin çalışmasına yardımcı olan element ........................
    3. Hemoglobinin ve bazı enzimlerin temel parçasıdır olan element .................
    4.Vücut sıvılarının nötrlük düzeyini ayarlar .....................
    5. Sıvıların iyon dengesini sağlayan element .......................
    Cevap: 1: Kalsiyum --- 2: Su --- 3: Demir -- Sodyum -- Potasyum
  • 9) Aşağıda verilen cümlelerin doğru olanların başına D yanlış olanların başına Y harfi koyunuz.
    (...) Kandaki glikoz seviyesini düzenlemede potasyum önemli rol oynar
    (...) Kalsiyum insanları için çok önem arzederken hayvan ve bitkiler için pek önemli değildir.
    (...) Magnezyum yeşil yapraklı bitkilerin klorofilin yapısında bulunur.
    (...) Su yeryüzündeki ısı ve nem dengesini sağlar.
    (...) Topraktaki ve sudaki iyon dengesini sağlayan element demirdir.
    Cevap: D -- Y -- D -- D -- Y
  • 10) Aşağıda verilenlerden hangisi potasyumun çevre için önemlerinden değildir?
    A) Bitki hücre boyutunun korunmasında önemlidir.
    B) Topraktaki iyon dengesini sağlar
    C) Ostomotik basıncı ayarlar
    D) Vücuttaki su dengesinin korunmasını sağlar
    E) Hayvanların beslenmesi için oldukça önemlidir.
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder
9. Sınıf Kimya Dersi 1. Dönem 2. Sınav Karışık Orta 2017-12-27
Kimya, 9. Sınıf, 1. Dönem, 2 sınav, laboratuvar kuralları, insan sağlığına yararlı elementler, kimyasal levhalar