...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Fizik 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Değişmeyen madde miktarı olarak adlandırılan ve m harfi ile gösterilen, maddenin ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Atom
    B) Hacim
    C) Kütle
    D) Madde
    E) Ağırlık
    Cevap: C
  • 2) Aşağıda verilen kütle birimlerini istenilen birime çeviriniz.
    1. 500 mg = ................. g

    2. 300 g = ................... kg

    3. 1000 g = ................... kg

    4. 0.2 kg = ......................... g
    Cevap: 1:0,5 -- 2: 0,3 -- 3: 1 -- 4: 200
  • 3) Kütle ölçümü için aşağıdaki aletlerden hangisi kullanılmaz?
    A) Eşit kollu terazi
    B) Elektronik terazi
    C) Dereceli kaplar
    D) Baskül
    Cevap: C
  • 4) Sıvıların kütle ölçümü yapılırken öncelikle sıvının içine konulduğu boş kap ölçümü yapılır ve bu boş kabın kütlesine ............ denir. Sonra kabın içerisine suyu koyarak bir kez daha ölçüm yapılır. En sonda da son ölçümden ilk ölçüm çıkarılarak sıvının kütlesi olan ............... bulunur.
    Yukarıda boş bıraklılan yerlere sırasıyla hangisi gelmelidir?

    A) dara -- brüt kütle
    B) brüt kütle -- dara
    C) boş -- dolu
    D) brüt -- boş ağırlık
    E) dara -- dolu ağırlık
    Cevap: A
  • 5) Maddelerin ortak özelliklerinden biri de uzayda yer kaplamalarıdır. Maddelerin uzayda yer kaplamasına ne denir?
    A) Kütle
    B) Özkütle
    C) Hacim
    D) Ağılık
    E) Alan
    Cevap: C
  • 6) Bir kenarının uzunluğu 5 olan düzgün geometrik küpün hacmi kaçtır?
    A) 150
    B) 125
    C) 120
    D) 110
    E) 100
    Cevap: B
  • 7) Taban yarıçağı 2 yüksekliği 5 olan bir silindirin hacmi kaçtır? (π = 3)
    A) 90
    B) 70
    C) 60
    D) 50
    E) 40
    Cevap: B
  • 8) Ömer sokakta bulduğu düzgün olmayan bir taşın hacmini ölçmek istemektedir. Ömer'in taşın hacmini ölçmesi için aşağıdakilerden hangisi kullanması daha kolay olur?
    A) Küpün hacim formülü ile
    B) Dereceli Silindir ile
    C) Baskül ile
    D) Civa ile
    E) Eşit kollu terazi ile
    Cevap: B
  • 9) Bir maddenin birim hacminin kütle miktarına ....................... denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Kütle
    B) Özkütle
    C) Hacim
    D) Ağırlık
    E) Alan
    Cevap: B
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi maddelerin ayırt edicilik özelliklerinden biridir?
    A) Kütle
    B) Özkütle
    C) Hacim
    D) Ağırlık
    E) Alan
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder