...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Arapça 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) أنا في المدرسة المتوسطة. Cümlesinin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Ben okuyorum
    B) Ben ortaokulda okuyorum
    C) Ben kitap okumayı seviyorum
    D) Ben ilkokulda okuyorum
    Cevap: B
  • 2) أحب الكتب كثيرا Cümlesinin Türkçesi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kitapları seviyorum
    B) Yemek yemeyi seviyorum
    C) Gezmeyi seviyorum
    D) Ben ilkokulda okuyorum
    Cevap: A
  • 3) Aşağıdaki soruları Arapça olarak cevaplayınız.
    1. أي نوع من الصف سوف تذهب؟

    2. ما الوقت الذي تستيقظون فيه في الصباح؟

    Cevap: 1: Kaçıncı sınıfa gidiyorsun? 7 -- 2: Sabahları kaçta uyanırsın? 08:00
  • 4) Aşağıda verilenlerden hangisi tür olarak diğerlerinden farklıdır?
    A) أنا
    B) نحن
    C) هم
    D) منزل
    Cevap: D
  • 5) العلم التركي sözcük gurubu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) İstiklal marşı
    B) Türk Bayrağı
    C) Türkiye Cumhuriyeti
    D) Gençliğe hitabe
    Cevap: B
  • 6) إنه متأخر للدرس. cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Öğretmen ödev verdi
    B) Okula geç kaldı
    C) Okula geldi
    D) Okulda uyuya kaldı
    Cevap: B
  • 7) Aşağıda verilen cümlelerin anlamlarını altlarına yazınızı.
    1. أعطى المعلم الكثير من الواجبات المنزلية.

    2. الكتب في مقعد السيارة.

    Cevap: 1: Öğretmen çok ödev verdi -- 2: Kitaplar arabanın koltuğunda
  • 8) وقد قام بواجبه على الإنترنت. Cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Ödevini kitaptan araştırmış
    B) Ödevini arkadaşından almış
    C) Ödevini internetten araştırmış
    D) Ödevini tamamlamamış
    Cevap: C
  • 9) كنت مزعج جدا عندما سمعت لها Cümlesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Babası duyunca çok sinirlenmiş
    B) Annesi duyunca çok sinirlenmiş
    C) Annesi durmadan sinirlenmiş
    D) Annesi duyunca utanmış
    Cevap: B
  • 10) Aşağıda verilen kelimelerin anlamlarını yanlarına yazınız.
    1.الكمبيوتر:
    2: سيارة :
    3. صالة الرياضة :
    4. مكتبة :
    5. تركيا :
    Cevap: 1: Bilgisayar -- 2: Araba -- 3: Spor salonu -- 4: kütüphane -- 5: Türkiye
Yorum Yap
Gönder