...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Matematik Uygulamaları 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilen işlemin sonucu kaçtır?

    A) 2
    B) 4
    C) 8
    D) 16
    Cevap: B
  • 2) Aşağıda verilen işlemin sonucu kaçtır?

    A) 3
    B) 6
    C) 9
    D) 18
    Cevap: C
  • 3)
    43 - (21 + x) = 12
    Denklemde eşitliğin sağlanabilmesi için x yerine aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A) 12
    B) 11
    C) 10
    D) 9
    Cevap: C
  • 4) Geometrik şekiller arasında birden çok kenarı olan şekillere çokgen denilmektedir.
    Aşağıdakilerden hangisi çokgen değildir?

    A) Kare
    B) Daire
    C) Dikdörtgen
    D) Üçgen
    Cevap: B
  • 5) ABC üçgeni dik açılı üçgendir.
    Aşağıdakilerden hangisi bu üçgenin dik olmayan diğer iki iç açılarından olamaz?

    A) 50 -- 40
    B) 20 -- 70
    C) 70 -- 40
    D) 61 -- 29
    Cevap: C
  • 6) Aşağıda verilen işlemin sonucu kaçtır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5
    Cevap: A
  • 7) Matematik uygulamaları sınavında Halis Öğretmen 15 tane soru sormuştur. Soruların 10 tanesi 7 puan geri kalan 5 tanesi de 6 puandır.
    Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız;

    1. Bu sınavdan tüm soruları doğru cevaplayan kaç puan alır


    2. Sınavdan 7 puanlık sorudan 5 tane, 6 puanlık sorudan 2 tane yapan toplam kaç puan alır?


    Cevap: 1: 100 -- 2: 47
  • 8) Toplam 36 litre kapasitesi olan bir çaydanlık içi tamamen çay ile doludur. Kapasitesi 2 litre olan bardaklarla servis edilecektir. Buna göre toplam kaç bardak çay servis edilir?
    A) 20
    B) 18
    C) 16
    D) 14
    Cevap: B
  • 9) Akşam saat 22:45'te uyuyan Ömer sabah 7:45'de uyandıysa toplam kaç saat uyumuştur?
    A) 10
    B) 9
    C) 8
    D) 7
    Cevap: B
  • 10) Güllünaz akşam ders çalışacaktır. Ancak o akşam en sevdiği dizi olduğu için dizi bittikten sonra çalışmayı düşünmektedir. Güllünaz'ın dizisi saat 20:30 da başlayıp 21:45'te bittiğine göre Güllünaz toplam kaç saat dizi izlemiştir?
    A) 1 saat 15 dakika
    B) 1 saat 30 dakika
    C) 2 saat
    D) 2 saat 15 dakika
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder