...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Çevre Eğitimi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Doğada yaşamın devam edebilmesi için canlı ve cansız varlıklar arasında bir denge ve sülkilasyon vardır. Bu dolaşıma ne ad verilir?
    A) Madde döngüsü
    B) Madde yenileme
    C) Madde üretimi
    D) Madde kullanımı
    Cevap: A
  • 2) Doğada yaşamın sürekliliği için madde döngüsünde devirli olarak kullanılan bazı maddeler vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu maddelerden değildir?
    A) Su
    B) Oksijen
    C) Fosfor
    D) Tuz
    Cevap: D
  • 3) Su canlılar için yaşamın devamlılığında en önemli maddelerdendir. Dünyanın yaklaşık p su olmasına rağmen içilebilir ve ya kullanılabilir su oranı % kaçtır?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: A
  • 4) Doğada bulunan suyun yüzyıllar boyunca miktarının değişmeden sürekli olarak kullanılmasını sağlayan döngü aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Fosfor Döngüsü
    B) Fotosentez
    C) Su döngüsü
    D) Oksijen döngüsü
    Cevap: C
  • 5) Yeryüzünde yüzeyde bulunan suyun .............................. gökyüzüne çıkması ve devamında gökyüzündeki suyun yoğunlaşarak tekrar yeryüzüne inmesi su döngüsünün adımlarındandır.
    Yukarıda ki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Erime
    B) Buharlaşma
    C) Süblimleşme
    D) Yoğunlaşma
    Cevap: B
  • 6) Su döngüsünde atmosferde su buharının yoğunlaşmasının ardından hangi şekilde yeryüzüne geri dönmez?
    A) Kar şeklinde
    B) Yağmur şeklinde
    C) Dolu şeklinde
    D) Rüzgar şeklinde
    Cevap: D
  • 7)
    * Canlıların atıklarıyla toprağa karışır
    * Bakteriler tarafından parçalanarak toprağın yapısına katılır
    Yukarıda ki verilen öncüller hangi döngüye aittir?

    A) Su döngüsü
    B) Karbon döngüsü
    C) Oksijen döngüsü
    D) Fosfor döngüsü
    Cevap: B
  • 8) Doğada karbonun büyük bir kısmı hangi şekilde bulunur?
    A) Oksijen
    B) Karbondioksit
    C) Azot
    D) Helyum
    Cevap: B
  • 9) Solunum yapan canlıların çoğu dışarıdan oksijeni alıp korbondioksit vermektedir. Bitkilerde bu korbondioksiti alıp fotosentez yaparak doğaya oksijen salmaktadır.
    Bu döngü aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Karbon döngüsü
    B) Fosfor döngüsü
    C) Azot döngüsü
    D) Helyum döngüsü
    Cevap: A
  • 10) Dünya Meteoroloji Örgütü'nün kısaltılmışı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) WHO
    B) WMO
    C) WTO
    D) WTKHO
    Cevap: B
  • 11) Atmosferdeki sera gazının etkisini artırarak çağımızın en büyük sorunu olan küresel ısınmaya sebep olan gaz aşağıdakilerden hangsidir?
    A) Karbondioksit
    B) Oksijen
    C) Fosfor
    D) Azot
    Cevap: A
  • 12) Daha çok atmosferde ve canlılarda protein, nükleik asit, çeşitli hormon olarak bulunan madde aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Karbondioksit
    B) Oksijen
    C) Fosfor
    D) Azot
    Cevap: C
  • 13) Canlıların diş, kemik ve nükleik asit yapısında bulunan ve doğadaki madde döngüsünde yer alan madde aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Karbondioksit
    B) Oksijen
    C) Fosfor
    D) Azot
    Cevap: C
  • 14) Aşağıda madde döngüsü ve çevre ile ilgli verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Çevrede canlı ve cansız varlıklar birbiriyle ektileşim içindedir.
    B) Madde döngüsü sayesinde canlı ve cansız varlıklar arasında bir denge oluşmuştur.
    C) Doğadaki maddeler tekrar tekrar kullanılabilir
    D) Doğadaki maddeler sonsuzdur.
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder