...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Matematik Uygulamaları 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Ahmet’in yaşı, Fetih’in yaşının 4 katıdır. İkisinin yaşları toplamı 45 ise, Fetih kaç yaşındadır?
    A) 5
    B) 7
    C) 9
    D) 11
    Cevap: C
  • 2) Arda elindeki çubuğu 10 cm'lik parçalar halinde 15 parçaya ayırıyor. Eğer arda elindeki çubuğu 25 cm'lik parçalara ayırsaydı kaç tane çubuk elde edecekti?
    A) 8
    B) 6
    C) 4
    D) 2
    Cevap: B
  • 3) Bir marangoz elinde bulunun bir tahtayı yatay olarak parçalara ayırmaktadır. İlk başta elinde ki tahtayı 12 cm'lik 20 parçaya ayırıyor. Ancak 20 parçanın az geldiğini görüp parça sayısını 30 yapmak istemektedir.
    Buna göre bu marangoz elindeki aynı boydaki diğer tahtayı kaç cm'lik parçalara ayırmalıdır?

    A) 10
    B) 9
    C) 8
    D) 4
    Cevap: C
  • 4) 6 ile tam bölüne bilen 3 basamaklı rakamları farklı en küçük doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 112
    B) 132
    C) 102
    D) 107
    Cevap: C
  • 5) 2 ve 3 ile tam bölüne bilen en büyük üç basamaklı sayının rakamları toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 30
    B) 27
    C) 22
    D) 21
    Cevap: B
  • 6) 16 sayısının asal çarpanları aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
    A) 1, 2, 3, 4,8, 16
    B) 1, 2, 4, 8, 16
    C) 1,3, 4, 8, 10, 16
    D) 1, 2, 3, 4, 9, 16
    Cevap: B
  • 7) Aşağıda verilen işlemin sonucu kaçtır?



    Cevap: 7 / 4
  • 8) Aşağıda verilen işlemin sonucu kaçtır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: A
  • 9) Aşağıda verilen işlemin sonucu kaçtır?

    A) 21
    B) 22
    C) 42
    D) 40
    Cevap: C
  • 10) Murat tanesi 0,03 olan poşetlerden 400 tane alıyor. Poşet parası olarak 20 lira verdiğine göre kaç lira para üstü alır?
    A) 8
    B) 10
    C) 12
    D) 14
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder