...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Matematik 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)


    Cevap:
  • 2) A kentinde B kentine 4 saatte giden bir araç B den A ya hızını 30 km azaltarak 5 saatte dönmüştür. Buna göre A ile B kentleri arası kaç km dir?








    Cevap:
  • 3) ( x -7, 8) = ( 12, y-1)
    olduğuna göre x + y hangisidir?

    A) 32
    B) 28
    C) 26
    D) 22
    E) 18
    Cevap: B
  • 4) ( 2x + 5, 12) = ( 13, 3y)
    olduğuna göre x,y ikilisi hangisinde doğru verilmiştir?

    A) (5, 6)
    B) (5, 4)
    C) (4, 4)
    D) (4, 5)
    E) (4, 6)
    Cevap: C
  • 5)
    6x - 7 = 4x + 13 ise x kaçtır?

    A) 13
    B) 12
    C) 11
    D) 10
    E) 9
    Cevap: D
  • 6) | -5 | - | -7| + | 12|
    yukarıda verilen mutlak değer İşleminin sonucu kaçtır?

    A) 14
    B) 12
    C) 11
    D) 10
    E) 18
    Cevap: D
  • 7) Aşağıda verilen mutlak değer işlemlerini yapınız.
    1. | -100| =

    2. | -20| + |12| =

    3. | -2| - | -13| + | 5 | =
    Cevap: 1: 100 -- 2: 32 -- 3: -6
  • 8) Aşağıda verilen işlemin sonucu hangisidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 4
    D) 8
    E) 12
    Cevap: A
  • 9) Aşağıda verilen işlemin sonucu hangisidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 4
    D) 8
    E) 12
    Cevap: A
  • 10) Olduğuna göre x aşağıdakilerden hangsidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 4
    D) 8
    E) 12
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder