...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Matematik 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız.



    Cevap:
  • 2) Aşağıda dakika cinsinden verilenleri saate dönüştürerek yazınız.
    120 dk = .................. sa
    150 dk = .................. sa ......... dk
    98 dk = ................... sa ........ dk
    230 dk = ................... sa ........ dk
    Cevap: 2 -- 2 sa 30 dk -- 1 sa 38 dk -- 3 sa 50 dk
  • 3) Aşağıda saat olarak verilenleri dakikaya çevirerek yazınız.
    2 sa = .................. dk
    1 sa 20 dk = .................... dk
    3 sa 10 dk = ...................... dk
    2 sa 13 dk = ........................ dk
    Cevap: 120 dk -- 80 dk -- 190 dk -- 133 dk
  • 4) Aşağıda litre türünden verilenleri yarım litre türünden yazınız.
    12 litre = ................ yarım litre
    6 litre = ................ yarım litre
    15 litre = ............... yarım litre
    2 litre = ................ yarım litre
    Cevap: 24 -- 12 -- 30 -- 4
  • 5) Aşağıdaki yarım litre türünden verilenleri litre türünden yazınız.
    22 yarım litre = ................. litre
    14 yarım litre = ................ litre
    6 yarım litre = ................. litre
    2 yarım litre = ................ litre
    Cevap: 11 -- 7 -- 3 -- 1
  • 6) Aşağıda cm cinsinden verilenleri m cinsine dönüştürerek yazınız.
    120 cm = ............... m ................... cm

    230 cm = ................. m .................. cm

    500 cm = .................. m .................... cm
    Cevap: 1 m 20 cm -- 2 m 30 cm -- 5 m 0 cm
  • 7) Bir tanesi 20 tl olan oyuncaklardan 5 tane aldığım zaman satıcıya kaç para vermem gerekir?
    A) 200
    B) 100
    C) 50
    Cevap: B
  • 8) Aykut'un annesi Aykut'tan 12 tane yumurta almasını istemiştir. Yurmurtanın tanesi 3 liradır. Aykut bakkalcıya 50 lira verdiğine göre kaç lira para üstü alır?
    A) 12
    B) 13
    C) 14
    Cevap: C
  • 9) Aşağıda verilen örüntüde soru işareti olan yere hangisi gelmelidir?
    1-13-25-37-?

    A) 39
    B) 49
    C) 59
    Cevap: B
  • 10) Rakamları farklı en büyük üç basamaklı sayı hangisidir?
    A) 999
    B) 998
    C) 987
    Cevap: C
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi en büyük üç basamaklı çift sayıdır?
    A) 999
    B) 998
    C) 987
    Cevap: B
  • 12) Ali, Osman, Ömer ve Halis ellerinde bulunan 72 tane kalemi aralarında eşit şekilde paylaşacaklardır. Buna göre Halis kaç tane kalem alır?
    A) 15
    B) 12
    C) 18
    Cevap: C
  • 13) Azra evdeki masasına 4 metrelik bir masa örtüsü almıştır. Ancak masaya 270 cm lik örtü yetmektedir. Buna göre Azra masa örtüsünden kaç cm kesmelidir?
    A) 120
    B) 130
    C) 150
    Cevap: B
  • 14) Azra evdeki masasına 4 metrelik bir masa örtüsü almıştır. Ancak masaya 270 cm lik örtü yetmektedir. Buna göre Azra masa örtüsünden kaç cm kesmelidir?
    A) 130
    B) 120
    C) 110
    Cevap: A
  • 15) Elif elinde bulunan 400 bilyenin yarısından 30 eksiğini arkadaşına verecektir. Buna göre Elif arkadaşına ne kadar bilye vermiştir?
    A) 200
    B) 180
    C) 170
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder