...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF İngilizce 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki verilen sayılardan hangisi diğerlerine göre en büyüktür?
    A) Ten
    B) Fifteen
    C) Twelwe
    Cevap: B
  • 2) Aşağıda verilen sayılardan hangisi diğerlerine göre daha küçüktür?
    A) Ten
    B) Fifteen
    C) Twelwe
    Cevap: A
  • 3) 17 sayısının ingilizce olarak yazılışı hangisidir?
    A) Seventeen
    B) Eleven
    C) Fourteen
    Cevap: A
  • 4) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
    A) Stop: dur
    B) Run: Uyu
    C) Look: Bakmak
    Cevap: B
  • 5) Aşağıda verilen boşlukları uygun kelimelerle doldurunuz.
    looking -- stop --- running

    1. ................. the noise.

    2. He is ...................... at the road.

    3. You ................. good.
    Cevap: 1: Stop -- 2: Running -- 3: looking
  • 6) Who is she?
    She is my ..........?
    Boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?

    A) Brother
    B) Sister
    C) Father
    Cevap: B
  • 7) Aşağıda verilen kelime eşleştirmelerinden hangisi zıt anlamlıdır?
    A) Fast -- slow
    B) Loudy -- Loud
    C) Big - huge
    Cevap: A
  • 8) 15)
    Can she play football?
    No, she ....... Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) can
    B) can't
    C) yes
    Cevap: B
  • 9) I ............. chess.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) read
    B) start
    C) play
    Cevap: C
  • 10) Aşağıda verilen kelimelerin zıt anlamlarını yanlarına yazınız.
    1. Young:

    2. Tall:

    3: Small:

    4: weak
    Cevap: 1: old -- 2: short -- 3:big -- 4: strong
  • 11) Aşağıda verilen soruları kendinize göre ingilizce olarak cevaplayınız.
    1. What is your name?

    2. What is your father name?

    3: How old are you?
    Cevap: 1: My name is isim -- 2: My father name is isim -- 3: I'am yaş years old.
  • 12) Aşağıda karışık olarak verilen sözcükleri sıraya koyarak kurallı bir cümle oluşturun.
    1. name / My / Ali / is

    2. run / dog / fast / can
    Cevap: 1: My name is Ali -- 2: Dogs can run fast
  • 13) Aşağıda verilen kelimelerin Türkçesini yanlarına yazınız.
    1. read:
    2. book:
    3. walk:
    4. around:
    5. watch:
    Cevap: 1: Okumak -- 2: kitap -- 3: Yürümek -- 4: çevre -- 5: izlemek
  • 14) I'm from Spain.
    diyen birisi nerelidir?

    A) İngiltere
    B) İtalya
    C) İspanya
    Cevap: C
  • 15) I'm from Turkey.
    diyen birisine hangi soru sorulmuştur?

    A) What is your name?
    B) Where are you from?
    C) When did you come?
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder