...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Arapça 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilen kelimelerin anlamlarını yazınız.
    1. مبراة : .................
    2: مدرسة: .................
    3: حياة : ...............
    4: شاحنة : ...................
    5: الكمبيوتر: ................
    Cevap: 1: kalemtraş -- 2: Okul -- 3: hayat -- 4: kamyon -- 5: bilgisayar
  • 2) اسمي علي. عمري ستة عشر عاما. أعيش مع والدي، أختي وأختي. الرياضيات هو الموضوع المفضل لدي.

    Yukarıda verilen metne göre aşağıda verilenlerin Doğru olanların başına D yanlış olanların başına Y yazınız.

    (....) اسمه علي
    (....) علي عشرين عاما.
    (....) المفضلة بالطبع التركية
    Cevap: D -- Y -- Y
  • 3) كان هناك الرافيولي في العشاء. دعينا لتناول العشاء مع أصدقائي أبي.
    Verilen metnin Türkçesini yazınız.

    ..............................................................................
    ..............................................................................
    ..............................................................................

    Cevap: Akşam yemeğinde mantı vardı. Babamın arkadaşları ile yemeğe davetliydik.
  • 4) هل تأتي إلى مباراة ميدان السجاد في المساء؟

    Sorusunu soran birine hangi cevabı verirsiniz?

    A) Arabada
    B) Saat 10 da
    C) Evet, geliyorum.
    D) Hayır o konuyu bilmiyorum
    E) Yemek yiyeceğim
    Cevap: C
  • 5) Aşağıda verilen sayıları Arapça olarak yanlarına yazınız.
    1. On iki:..............
    2. Sekiz:...............
    3. Yirmi:...............
    4. iki:.................
    5. Beş:...............
    Cevap: خمسة -- اثنان -- عشرون -- ثمانية -- اثنا عشر
  • 6) "كيف حالك" diye soran biri aşağıdakilerden hangisini sormuştur?
    A) Nerede
    B) Ne zaman
    C) Nasılsın
    D) Kim
    E) Kiminle
    Cevap: C
  • 7) "متى" diye soran biri aşağıdakilerden hangisini sormuştur?
    A) Nerede
    B) Ne zaman
    C) Nasılsın
    D) Kim
    E) Kiminle
    Cevap: B
  • 8) " Kırmızı kalem benim" cümlesinin Arapçası aşağıdakilerden hangisidir?
    A) فعلت واجباتي المنزلية
    B) تم كسر القلم
    C) لقد فات الأوان للقراءة
    D) أنا قلم رصاص أحمر
    E) لقد تأخر الوقت
    Cevap: D
  • 9) Aşağıdaki verilen kelimeleri Arapça olarak yazınız.
    1. Pencereyi kapatır mısın?

    2. Sınav yarın olacak.

    3. Öğretmen ders anlattı.
    Cevap: محاضرة المعلم. -- سيكون الامتحان غدا -- هل تغلق النافذة؟
  • 10) سقط الثلج حتى المساء. وتم إجازة المدارس في الصباح حيث أغلقت الطرق.
    Verilen metni Türkçeye çeviriniz.





    Cevap: Kar akşama kadar aralıksız yağdı. Sabah yollar kapandığı için okullar tatil edildi.
Yorum Yap
Gönder
9. Sınıf Arapça Dersi 1. Dönem 2. Sınav Karışık Orta 2017-12-20
Arapça, 9. Sınıf, 1. Dönem, 2 sınav, Arapça sayılar, çeviri