...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)
    * Bulundukları kabı tamamen doldururlar
    * Esnek yapıları vardır
    * Diğer maddenin hallerine göre en çok bu maddenin hali sıkıştırılabilir
    Yukarıdaki verilenler maddenin hangi halidir?

    A) Katı
    B) Sıvı
    C) Gaz
    D) Esnek
    Cevap: C
  • 2) Maddelerin bazı özellikleri vardır. Bu özelliklerinden bir tanesi de maddeler doğada yer kaplamaktadır.
    Buna göre maddelerin doğada kapladıkları yere ne denir?

    A) Kütle
    B) Özkütle
    C) Ağırlık
    D) Hacim
    Cevap: D
  • 3) Doğada maddeler üç halde bulunmaktadır. Kola, su, meyve suyu, kahve gibi içecekler maddenin hangi halidir?
    A) Katı
    B) Sıvı
    C) Gaz
    D) Dolgun
    Cevap: B
  • 4)
    * Esneme payları en azdır.
    * Sıkıştırılmazlar
    * Bulundukları kabın şeklini almazlar
    Yukarıda verilenler maddenin hangi halidir?

    A) Katı
    B) Sıvı
    C) Gaz
    D) Dolgun
    Cevap: A
  • 5) Sude ile Ayşegül aralarında oyun oynamaktadır. Oyunlarında Sude ile Ayşegül arasına bir tane madde yerleştirmişler ve Sude elindeki feneri yakıp maddenin üzerine tutmuştur. Maddenin diğer tarafında oturan Ayşegül maddeden dolayı fenerden gelen ışığı görememiştir.
    Bu madde aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılır?

    A) Saydam
    B) Opak
    C) Organik
    D) Buzlu
    Cevap: B
  • 6) Boşlukta yer kaplayan, hacmi ve kütlesi olan varlıklara madde denir.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi madde değildir?

    A) Araba
    B) Masa
    C) Soğuk
    D) Kar
    Cevap: C
  • 7) Maddenin halleri ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Katılar bulundukları kabın şeklini alırlar
    B) Sıvılar akışkandır
    C) Gazlar bulundukları kabı doldururlar
    D) Gazlar sıkıştırılabilir
    Cevap: A
  • 8) Ahmet panoya resim asarken elinde bulunan toplu iğne kutusunu yanlışlıklar yere düşürmüş ve tüm toplu iğneler yere dağılmıştır.
    Ahmet aşağıdakilerden hangisini yaparsa toplu iğneleri daha çabuk toplar?

    A) Eliyle toplarsa
    B) Mıknatısla toplarsa
    C) Süpürge ile toplarsa
    D) Arkadaşları ile toplarsa
    Cevap: B
  • 9) Berrin öğretmen fen bilgisi dersinde öğrencilerle birlikte sıvıların hacmini ölmek için bir deney düzeneği oluşturmuştur. Buna göre bu düzenekte kullanılacak araç aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Terazi
    B) Tartı
    C) Dereceli Silindir,
    D) Baskül
    Cevap: C
  • 10) Vücudumuzda kanı temizlemek ve tekrar vücudumuza göndermek hangi organımızın görevidir?
    A) Akciğer
    B) Dalak
    C) Kalp
    D) Böbrek
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder