...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF İngilizce 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Write the comprarative forms of adjectives.
    1. Old:
    2. nice:
    3. fresh
    4. slim
    5. tall
    6. small
    7. good
    Cevap: 1: older -- 2: nicer -- 3: fresher -- 4: slimmer -- 5:taller -- 6: smaller -- 7: better
  • 2) Write the comprarative forms of adjectives.
    1) He's ............................ (small) than me.

    2) Cats are ........................... (cute) than dogs.

    3) Yellow color is ......................................... (bright) than blue.

    4) Kids are ......................... (young) than teens.

    5) Cars are .......................... (fast) than motocycle.
    Cevap: 1: smaller -- 2: cuter -- 3: brighter -- 4: younger -- 5: faster
  • 3) Complete the sentences with the given words.

    sleeping -- windy -- eats -- reading -- watching

    1) He's so tired at work today. He is ................ now at bedroom.
    2) The outside is so .................. So we beter stay at home.
    3) He always ............... apple everyday.
    4) Ahmet is ................ a magazin.
    5) My brother ................. TV in living room.
    Cevap: 1:Sleeping -- 2:windy -- 3:eats --- 4:reading -- 5:watching
  • 4) Read the text and answer the questions.

    Hi, My name's Halis. I'm sixteen years old. I have got a brother and a sister. My brother name is Ömer. My sister name is Ayşe. We live in Bayburt. Bayburt is being on northern of Turkey.

    1) How many borther Halis has?

    2. What is name of Halis' sister?

    3. Where they live?

    4. Where is Bayburt?
    Cevap: 1: One -- 2: Ayşe -- 3: Bayburt -- 4:Nothern of Turkey
  • 5) Is here ............ sugar.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) some
    B) little
    C) any
    D) an
    Cevap: C
  • 6) There aren't ........... apple.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) some
    B) little
    C) any
    D) an
    Cevap: C
  • 7) A: ............... are going?
    B) I'm going to neighboor.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) What
    B) Who
    C) Where
    D) Why
    Cevap: C
  • 8) We are going to go fishing .......... Sunday.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) in
    B) at
    C) a
    D) on
    Cevap: D
  • 9) My birthday is .......... 15 January 2004.
    A) in
    B) at
    C) a
    D) on
    Cevap: B
  • 10) A: Where are my books .
    B: They are ........... the table.

    A) in
    B) at
    C) a
    D) on
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder